Tuesday, November 17, 2009

Berjimba ke Mek Las Week....

Berjimba apanye....pergi melakukan tugas-tugas seorang is3 mithali jer...
Weh emy ju..pinjam perkataan ko....hahahhaha....sungguh 3 pat menjak nie banyak perkataan yang mula mendapat tempat di hati I.....tapikan perkataan berjimba neh bunyi macam I sedang bertimba...a.k.a mandi bersiram....so pade yang tak tau...berjimba adelah bermaksud berhibur atau I lebih suka gunakan perkataan berlibur...heheheehhe

Boss x de...off to PD las weekend...bersuka ria kat sana ngan Family Day sekolahnya....jadi I pun berjimba la seorang diri lam bilik..uiiihhhh....ari Sabtu tuh hujan lebat....enak bangeeeetttt tidor....sampai x leh nak buka mata kembali....dari petang bawak ke malam...dari makan nasik ikan keli bakar tambah paru goreng hinggalah kuew teow sup....sure terlelap jugak walaupun gagah nak habeskan novel....

Pastu checking barang daporrr....banyak sudah x dak....maunya idak....slalu awal-awal bulan dah pegi memborong.....skang dah 15hb pun....masih x beli ape2....sume benda la nak habes..nak buat nasik goreng pun teraba-raba cari ikan bilis.....memang boliau....so malam to..i buat list la...esok harus pegi membeli belah barang dapor....skang neh...nak soppping kat MYDIN ke TESCO????buat-buat tanya.....

Esoknya pagi-pagi lagi kami dah cabut pegi merayap...sebenarnya nak mendapatkan sos Tesco...lazat jugak aih buat pencicah samosa Nurhakim....jadi alang-alang dah ke TESCO...sopping sana je la kan...tapi mood terus berubah bila tengok kentang yang x bermaya...cili kering yang buruk..serta bawang-bawangan yang nak busuk....lagi hangen bila tengok harga pek milo 1kg melebihi RM14 hengget...berbulu jer...ehhhh...awat mahai sangat neh????I rase Tesco Extra ok ja...barang fresh pun elok ja......terus terbatal niat dan memuncungkan mulut sendiri...cuma mengabil beberapa barang cop TESCO je...sometime sedap gak barang cop Tesco neh wpun orang beranggapan cop Tesco nie murah n kurang berkualiti.....tapi I x rase macam tuh...contoh terdekat sos cili TESCO mendapat perhatian kami kini berbanding sos Life...hehehheeh

Lama juga merayap di atas dan di bawah ruang Legar TESCO...bukan pe...lama tersangkut kat gerai-gerai kecik tu ...den ade jumpa booth CROCs.....berebut-rebut tangan menyambar...testing-testing macam comey je di kaki sendiri..pas tu secara automatic teringat emel selipar buatan CHINA yang buat kaki and kulit jadi allergikk...eeeiiii geelllliiiii...terus letak balik....sambil tanya berapa harga die...RM60....tapi made in China....crocs neh asal dari mana ha???pencinta crocs siler ceritakan kepade I.......


Then...lepas mempertaruhkan beberapa not 50 di situ......terus pulang ke jalan siratul mustaqim kami.....harus menuju ke MYDIN le jawabnye....sampai2 tengah ade contest Akhir Pasangan Sehati Serasi Nescafe-Hot FM......tue pun part yang penyampaian hadiah dah.....tapi sempat la jugak memboloskan diri untuk snap gambar with FBI n Tinie......

Dah puas shopping barang-barang rumah satu troli...slalunya 2 troli....bulan neh jimat sket...hehehehe...tibalah masa tok balik.....tapi gatal pulak nak tengok 2012....dengan harapan masih ade tiket la....tapi harapan memang tinggal harapan....panjang berjela muda mudi dok beratoq.....dia punya panjang...memang tahap x lalu tuk turut serta beratur.....mungkin akan makan masa selama sejam atau sejam lebih baru anda boleh sampai di kaunter......terus cancel niat..turun ke bawah.....perut rase lapar plak..singgah makan jajan-jajan je la...pekena Hot Wrapped Banana Chocolate.....




Sambil-sambil dok makan hot wrapped yang panas nie.....Che Nah try booking tiket kat TGV Sunway Pyramid via phone....
Biasa la...talian bukannya smooth sangat...banyak kali connection failed....tapi at last...berjaya juga booking...woooohhhooooo...besnya.......kejap lagi boleh dengan riaknya berjalan menuju ke collection counter.....Tiket kol 9.20pm...so sempat la balik umah dulu...antar barang...dah la banyak barang stok basah....lagipun dah nak maghrib....


Dekat kol 8...we oll keluar semula menuju ke Sunway Pyramid...Tiket kena collect sebelum waktu yang ditetapkan....semangat je mendaki escalator.....ngan riak kembang kempis hidung....berjalan masuk membelahi orang ramai yang dok berpusu-pusu beratoq...tapi bila chechk ngan macha tuuuuuuu....ade masalah teknikal la hapa....kate we oll salah book....terbook The Fourth Find.....wuuuuuuuuu...terus graf kecewa merudum jatuhhhhhh...sampai x leh pikir nak tengok citer ape sebagai ganti......

Terus membawa diri kami melepak di Starbucks sahaja...malas nak balik sebab malam masih mudeeeee....hehheheheheeehe.....maka...beraksi sengal lah kami dengan rase yang begitu kecewa sambil menikmati angin malam yang berdebu itu......Today Che Nah try booking lagi...I masih belom taw status sebab dier belom hapdate ape2 ngan I...harap-harap..bleh la tengok malam esokkkkkk.........


That's my Ice Blended Frappucino Mocha.....
Syed paberet toooo....kan???
dulu aku penahh beli..tapi bukan yang blended punya...yg biasa...
nama dah tak ingat...pahit berdengunggggggg......
pekena kopi 434 lagi sedapppppp....tapi entah kenapa suka tuju Starbucks jugak....
May be sebab penjenamaan...hahhahaha
naluri hati nie kengkadang tuh peliks* saje je mencipta alasan yang x kukuh...

tapi kopi mamak pun aku layan.....



Tunggu lift pown bleh buat kami tersentap...asek full je bila sampai kat floor kitaorang....lama ooo tunggu....sambel tunggu tu..ade lah nampak perempuan sengal bersama lelaki yang x hensem......serta anak2..tak tau la anak dier ke anak laki tuh.....huiiiiihhhhhh...berbulu mata tengok dia pakai baju kait je ngan nampak bra belang-belang hijau puteh....siap pilih bra yang ikat di leher tuh....dah la suka buat aksi yang nak attrack attention orang.....nyampppaaahhhhh....sendawa kuat gila vavis....gelak hahahahhaha ngan suare parau dier...tetiba rase malu ngan chinese yang berpakaian lebih bersopan......memalukan kaum je....kalo boleh nak je ambek gambar pompuan tuuu..den seal tang mata...masuk blog..tapi takut plak dia saman I yang x bersalah neh.....kikiki....agak-agak la wei kalo nak berpesyen pun....baju kait tu orang slalunya pakai ngan tube bukan sarungkan begitu je.....real and clear...org lagi suka la kowt tengok........tahula urban....tapi x kena tempat la..awak tu berumur dahhhhhh......


Disebabkan kami ni park kereta dekat dengan lift..jadi untuk tidak menyesatkan diri..terpaksa la guna lift jugak..sampai terpaksa turun B1 semata-mata nak naik lift dari bawah..........skang Idah x sesat nak cari Cochi yang telah ditukar kepada VERNs tuh..mahupun JCO Donut...tapi bab parking I masih x yakin diri....hahhahaha

4 comments:

diri ini.... said...

Ice Blended Frappucino Mocha - my fav too...tapi da lame xminum..xmampuuuuu!!!!!!!!!!!!

best sgt ke 2012 tu? sane sini org dok canang..haishhh...dungun xdop wayang..

vocab hari ini:
jimba: berlibur, hoya-hoye tanpa batasan
jimak: hubungan kelamin suami isteri

Cik Faridah Huda said...

ntah...aku pun sebab orang dok canang yang terase nak tengok tuh....dah la ade rase dan perasaan nak tgk Senario The Muvie Beach Boy lagi...Twilight New Moon lagi....

Bejimba memang xtvt yg menyeronokkan...tapi xtvt berj***k lebih extravaganza keseronokannya....hahhahahaa

Cik Faridah Huda said...

itu ko belom bace belog si ijaicool lagi.....

lagi bombastic perkataan yang encik ijai guna....

tanpa mengira perbezaan saiz buah d*d*..reflek tuk tanpa mengira perbezaan agama, bangsa dan negara...hahhaha

SYED NAHAR said...

aku pun dah lama tak baca ijaicool tu si kawan si zati hazira...

petang ni aku ada aktivitu luaran yg membawa kepada aktiviti 3 jam mendapat rm220....yummy!

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template