Friday, November 20, 2009

Renjis-renjis Di Pilis......


Mari kita check list kawen kawan-kawan tuk musim cuti sekolah yang bakal setat esookkkkk.....

21 November 2009 (Sabtu)

Membe zaman sekolah rendah I dahulu kala......juga penah sematrik tapi belainan kuliah...juga pernah se-UTM tapi berlainan course.....orangnya kecik-kecik molek puteh melepak....to Azah & Ariff....Selamat Pengantin Baru in advance.....cek x balik Penang la....and x dapat nak makan nasi minyak u Azah.......sure berdebar x hengatttt......esok je majlisnye

27 November 2009 (Sabtu)

Mohd Faizail Uzairi melangsungkan majlis perkahwinannya...sehari selepas raye haji...nun di Tapah, Perak....sape yang pegi???I sendiri x countim ngan sesape coz rasenye ramai yang balik ke kampung memandangkan Raya Haji jatuh pada hari Jumaat...soo bleh sambung cuti....jadi bagi insan yang macam I, yang kemungkinannya x balik ke kampung....terpaksa terperap di balkoni sambil melihat gagak mencari makanan.....ape pun Jai..CONGRATE...dulu time sekolah..I parking belakang Jai...maka secara x langsung...bila dia toleh ke belakang..soheh I ajak dia gossip...tp skang macam dah lame je x ckp ngan Jai.....

28 November 2009 (Ahad)

Hari ni pulak jemputan dari Azira Annual....jauhnye ko buat Azira sampai ke Kelantan nun.....kalo kat Batu Caves tuh..gagah jugak la I pegi....I masih ralat kerana tidak menghadiri perkahwinan mak cik mu...sedangkan beliau teman berjimba I....tak pa la...nanti I send my regards via her je lah ek....thank u kerana menjemput.....bila lah I bleh jejak kelate neh...tujuan utama nak p memborong jer...hehhehehe

6 Disember 2009 (Ahad)

Idai pun tetiba je melayangkan jemputan nak kawen....rase-rasenye...memang x penah bertembung ngan si Idai neh pas abes skolah...oppsss..bagi yang dah lupa sape itu Idai...Idai merujuk kepada Idayati Mohd Said....geang Raziah Remmmm...hehhehehe...dia pun jemput semua budak SERATAS ke perkahwinan beliau yang akan berlangsung di Yan, Kedah...sapa-sapa yang berkelapangan....p la nooooo......

12 Disember 2009 (Ahad)

Ader orang.....APEM , Bazly and Saridah..kenapa anda memilih tarikh ini...????nescaya ramai giler orang buat kenduri in 12/12 neh...kalo cek jemputan kawen, sah bersusun.....kenduri APEM akan berlangsung di Penaga, Penang....buat kat Dewan...ingat lagi dulu2 time p umah Apem..ayah dia bahasakan diri dengan panggilan Tok Long....time makan I bleh rase nak tersemborrr sebab gelak dengar celoteh Tok Long....Apem Imasih x taw nak pegi yang Penang ke yang Gombak????adussss....jangan la putus sedara ngan I....

Hari yang sama jugak, Bazly pun buat majlisnya dengan insan tersayang....dekat Dewan Cempaka Sari, Sileveritage Galleria atas sket dari Medan Gopeng..Medan Gopeng ke Medan Kit ha?..tapi tempat bas-bas ekspress kat Ipoh tu la...itu jer....oghang Ipoh..ape lagi...moh le kome...serang majlis Bazly.....CONGRATULATION FOR YOUR WEDDING....

Next adelah Saridah Mustaffa.....2 tahun satu kelas ngan dia tapi I macam kurang je beramah mesra ngan beliau...ye ke????dia selalu je beramah mesra ngan I...sah topik perbualan pasal filem Hindustan dan juga aktor-aktress kacak serta jelitawan dari Bollywood itu.....maklumlah..zaman tahun 2000 memang zaman kegemilangan filem hindi....and saridah sangat minat ngan SRK....Datuk Shah Rukh Khan nyaaa......kenduri saridah bakal di adakan di
dewan kuarters pegawai kanan PDRM, sg, nibong, bayan baru, pulau pinang...hah!! Saridah dah jadi pegawai Polis ke???


13 Disember 2009 (Ahad)

First skali, kenduri si Cipet...Satonaka Halu kelas I time kat campus dulu....harusla pegi coz dah lame dier memujuk rayu...wehhh cipetttt...mane kad U????x sampai-sampai lagi ke tangan I neh..rase dah lama benar U mintak addd.....kenduri cipet bakal berlangsung di AMPANG....jadi macammana I nak lari balik Penang ke kenduri Apem.....APEM rakan gelak tawa yang tiada tandingan manakala CIPET adalah ex dudaku..hahhaha...kena la p...nak bagi restu...hohoho....memandangkan kita dah jarang bertemu..I berani la nak declare dia ex-Dudaku..hoho...CIPET..ikut je kate artis..NO KOMEN...jangan dilayan gosip liar kiter dulu..anak-anak...bapak korang dah nak kawen dah...bawak la garam gula sebagai hadiah perkahwinan!!!!....

Second, Yatt....Miss Azian Sallehudin neh memang sinonim ngan gelaran Kapitnya kini kerna setia berbakti di sana...sukar betul nak berkontek ngan si Yatt neh..adelah sekali sekala dapat berhubung..pas tu berbulan-bulan lost connection....Adekah jejaka itu dari KAPIT??mungkin bukan...kebarangkalian pun...sama-sama berkhidmat mendidik anak bangsa di bumi KAPIT..kenduri Yatt adelah di kawasan penuh kontroversi milik Datuk Samy Vellu....iaitu di Kampung Perlop...dulu time kakak beliau Cikgu Azlin Sallehuddin kawen...semangat dah I meronta2 nak pegi...tapi kansel las minute..nie Yatt kawen...nape macam kebarangkalian nak p tu adelah sangat rendah...Yattt...lama x jumpak ang pownnn..dusta semata bila ang kata setiap kali cuti sekolah nak jumpa I.....hakikatnya..cuti sekolah pun U ade kat KAPIT...

19 Disember 2009 (Sabtu)

Jemputan kenduri dari Ja...nama panggilan kepada Norliza Azizan.....I jika bertembung gang SBQ especially yang terselit Ja and Sal...sah meriah...bising satu arked...sometime macam lupa diri...!Ja adelah rummate kepada temanku Pijah ketika di KMPP..namun keakraban kami terbawa-bawa sehingga ke UTM...walaupun berlainan coz..tetapi itu bukan penghalang...Kenduri Ja kat Pendang...nak p ke dak..nak p ke dak...nak p ke tak?????????hadoiii pening...

20 Disember 2009 (Ahad)

Kenduri pasangan Apem, Ja'a di Dewan Komuniti Gombak, Taman Melati....Ja'a pun kawan kitaorang jugak sebenarnye....Congrate Ja'a kerana akhirnya berjaya merampas Apem...Apem Hot Stuff di Seratas dulu..namun hatinya terbuka untuk Ja'a....nampaknya umpan Ja'a mengena apabila mengirimkan sekeping gambar adik beliau yang baru lahir ketika tahun 2001 menerusi Mek I..berjaya menambat hati APEM...kelas betol taktik Ja'a...balik-balik dok tengok gambar Alia...mungkin teringat kepada abang si Alia barangkali...hhahahahaa...kalo x p yang Penang...I pegi yang Ini...u oll berdua jangan riso keh..Mek datang punya!!

25 Disember 2009 (Jumaat)

Ade ke orang buat kenduri hari jumaat???? I x kenal sangat...tapi menurut mak I..kazen mazen 2-3 pupu barangkali..hahhaha...jauh betul kaitan..bau-bau bacang....tapi kenduri sebelah malam lepas maghrib kat Dewan Sri Pinang, Padang Kota.....hoh...bunyi macam menarik jugak tuhh....kalau kaum keluarga ramai yang pegi, I selit-selit la nanti...

Sebelah siang...ura-ura bakal ade Family Gathering....jadi harus la balik cuti krismas bulan depan...no kompromi....

Lastly...setakat nie adelah invitation from Aimi Shuhada...teman zaman kanak-kanak jugak...tapi belom tau berapa hb..rasenye...minggu cuti krismas jugak kot....Aimi skang dah jadi dentist....santekkk pulak tuh..untung la cik abang beliau......


Kepada semua pasangan bakal pengantin baru.....tahniah la Mek ucapkan....walaupun x dapat nak menunjukkan muka kat semua acara, bukan la bererti Mek x nak pegi...cuma kekangan masa dan sebagainya.....semuga hari itu anda akan tampil segak dan tampan bagi si jejaka....dan wajah berseri-seri tuk si anak dara....Moga majlis berjalan lancar...dan dirahmati Allah S.W.T...selamat melangkah ke alam rumahtangga.....

26 comments:

SYED NAHAR said...

kenapa kenduri azian salehudin dan mohd salam bin yahya tak masuk senarai??????

ekceli..list budak seratas di bawah nih sume aku tak pernah dapat jemputan pun...

azira annual tu mcm ada kabor kat fesbuk tapi tak jelas. heheheh..

Cik Faridah Huda said...

azian????
ade je...tersalah pandang kot....

salam aku x dpt jemputan :(......x taw pun bila

Cik Faridah Huda said...

Apem wakil kat aku soh jemput semua rakan-rakan....Bazli pun....yang lain-lain aku sekadar letak je jemputan diaorang....ade la tu diaorang war-warkan kat mane2

Taman Melati tu bukan dekat ngan ang ke Syed????

diri ini.... said...

eh chop..aku sgt berminat ngan yg bernama apem...(tetibe je)

woi..kecik ati aku ko tak letak pasal wadi kawen..aku majuk kang...

Cik Faridah Huda said...

wadi x layang kad die lagi...
tp ura2 mengatakan selepas raye haji..betoi ke?????

ko betul ke okeh neh emy ju???hik..hik...
Wadi dulu suka nak ngorat Apem kat skolah..tp x berjaya....mawardi menakutkan zaman skolah....hehehhe..ko jgn kecik ht ngan pernyataan aku neh wahai emy ju

diri ini.... said...

skang pon dia menakotkan jugak ;)
tapi dia baik..aku ok jer..
pompuan tu mmg sesuai untuk dia..dari baju ngan henbeg pon aku tau pompuan tu ngam ngan family dia..aku xngam..huhuhuuhu
aah..pas raye aji nikahnye.. dia pon xjemput..kalo jemput aku 1keluarge nak g..

Cik Faridah Huda said...

perlu ke diukur dari hendbag dan baju yang dipakai????hohohohohoo....

aku kini suka melaram beg LV from China...ngan keluarga yang bagaimanakah ngam ngan aku???

Wadi slalu laburkan duit kat ko.......tp x pe la...hanya ko sahaje yg bleh buat pendedahan xclusive...

diri ini.... said...

tunggguuuu pendedahan menerusi blog.. aku pon pakai dari bandung..tapi kena ade aura okay... ne amende pon tadop tapi feeling2 princess...awwww...larriiiikkkkk

SYED NAHAR said...

hish...serius bangat sih...??? emy jue, loe ngak usah macam-macam. ngak usah guna-gana segala, hahahhaa..

mawardi ni kawen nye bila?haram takj emput aku! ni nak marah ni! dulu masakat delhi sume ajak paksa2 even aku taw aku payah nak pi tapi la ni aisey men sume lupa kat cheq. takut kena komen kat blog la tuh.

ekceli...i nak taw la wadi kawen ngan sapa...???

emy jue pms kot hari ni..tak pe banyakkkan berehat. guna daun sireh tau!

diri ini.... said...

ngapain lo nahar..gue ngak PMS..aku waktu subur la hari ni..
usahkan ko, aku yg dia dok belai-belai dulu ni pon dia xjemput..opssss
ntah le dia kawen ngan sape..aku add pompuan tu kat fb..die rejek..xmo kawan ngan aku ni ha..dia takot aku terbagi tau kat dia yg aku sayang wadi kot..xpe la..dia kan princess..aku plak tak solehah mane..

Cik Faridah Huda said...

Syed...hahahhahaahh....sudah gaharu cendana pula...kura-kura dalam perahu..pura-pura buat tidak tahu...dengan SoLeHaH la!

Emy..harap ko tabah menjelang detik-detik perkahwinan mereka....dan aku harap ko x buat benda2 yang salah di sisi agama...

kalo wadi ingat kat kita..kalo wadi ingat kat aku yang suka tayang aurat dulu2 neh...insyaAllah..pasti dia jemput...

diri ini.... said...

jap weh..ko tengok aku macam kecewa giler ke weh? ne aku nak kena buat entry khas ne perjelaskan perkara sebenarnye..haishhh..
xkan la aku nak nanges berguling kat kaki pelamin weh.. xsemua cinta bersatu..aku da biase dah..aritu aku PMS, tu yg meroyan kat blog..ne da waktu subur..aku ok la..
doakan mereka bahagia..kan sepadan tu.. bagai pinang dibelah dua..awwww

SYED NAHAR said...

bahahaha...
ooo nama dia solehah ka? aku ingat just nama zamaran (ekceli nak eja samaran).

Cik Faridah Huda said...

Emy Ju ~ aku cuma khuatir...riso jika anda berkelakuan pelik berterusan sehingga berbulan-bulan lamanya...harap pulih dari kecederaan dengan kadar segera..hek..hek..hek..alah..x dak menda la...gi karok lagi bes layan suara merdu bak buluh perindu aku..

Syed ~ aku rase....kiterrr dah berbincang perkara ini di pertemuan nan lalu..begitu pantas anda melupakan kata-kata seniah....

Cik Faridah Huda said...

already received kad kawen SALAM YAHYA........thanx u salam!

diri ini.... said...

woi..di pertemuan nan lalu tu korang ade ngumpat aku ke?? mesti la ade kan?
aku terluka 3hari je sampai sembab mata..xde ape yang nak di sedihkan.. kite kena rasional.. da xde jodoh.. aku tgh prektis nyanyi lagu s.jibeng ne..inai di jari ni..nak nyanyi mase dia sanding..

Cik Faridah Huda said...

x la.....tipis pun nama ko x disebuut....sebut name ex ko ngan bakal bini dia sahaja...tu pun sebab beliau berurusan ngan sahabat kami...

jangan la susah hati...kalo kami terumpat tu..itu menunjukkan kami caring serta alert dgn perkembangan semasa...lg malang kalo aku x suka sebut nama rakan taulan...mean aku kurang nak amek taw..hehehehe

diri ini.... said...

masuk insuran la tu agaknye..demi mase depan yg gemilang.. ok la tu..dorang kan sesuai..sekufu.. sehaluan..seacuan..sependapat.. sekelamin..hahaha

SYED NAHAR said...

hamboihh..sekelamin tu rojok kamus dewan edisi berapa tuh?? hahahaha..

diri ini.... said...

tu ler..tetibe je aku terpikir pekataan sekelamin tu..katil kelamin.. lagi la mcm org tua punye ayat

diri ini.... said...

tu ler..tetibe je aku terpikir pekataan sekelamin tu..katil kelamin.. lagi la mcm org tua punye ayat

SYED NAHAR said...

org tua suka sebut kelamin nih..heheheheh..

Cik Faridah Huda said...

Katil kelamin tempat tuk pasangan kelamin bermukah!

diri ini.... said...

weh, kalo nak bermukah a.k.a berjimak kat katil single pon boley.. rapat sket..lagipon aktiviti tu xguna banyak ruang..aku rase je la..tp xtau la kalo gune banyak ruang tanpa aku sedari..wohohohoh

Cik Faridah Huda said...

sememangnya xtvt bermukah..atas sofa pun bley jadik p~.....

beriye ye ko cakap emy...tahap wajib kawen dah ko nie....macam ngan ade pengalaman....atau pengalaman menonton tuttttttttttt

diri ini.... said...

xde sofa..seat kete pon boley..huahuahua.. aku cume share knowledge la..dan memang keje aku menyampaikan ilmu kan..
org je kate aku wajib kawen..tapi org tak tau sebenarnye aku mati pucuk...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template