Thursday, November 26, 2009

C-03-002...FuCk U! !C-03-001..WatCh OuT....

Astagfirullah hal azim...tak sangka Mek yang sopan ini telah mengeluarkan kate-kate berunsur mencarut terhadap jirannya....tp korang memang deserve it...deserve for de fuck...dasar pendatang asing tak sedar diri....menumpang di negara orang..berlagak seperti di negara sendiri!!!!!

Sebenarnya I dan seisi rumah I semalam dah meroyan sakan semalam...diaorang buat hal lagi...main antar-antar notis plak....tulisan dah la hodoh..dok ngapain-ngapain....pa dia...????bikin hati gue pannnnnaaaassssss!!! Memang la we oll nie slalu dapat notis....tapi x de la nak hangen sangat....notis dari budak-budak bujang tingkat atas...notis dari pak cik guard bila ade kenderaan pemilik yang tumpang menginap di C03-001 tanpa pass....notis itu..notis ini....tapi semalam dapat notis dari tisu lap pungkok!!!!! kurang hajar betulllll....I memang rase nak p tempek je balik tissue tu kat pintu pendatang asing tuh.....bajet bagus arr tuuuu.....sebenarnya diaorang memang rajen antar notis...eeeeiiiii...dah la tulisan burok...tulih guna pensel kayu je.....

Semuanya berkaitan sampah...Hellllooooooo.....ingat we oll je ke yang buat mcm tu....satu blok taw buat macam tu...standard la letak sampah depan pintu...esok pagi turun la buang...bongok sungguh.....eleh...pendatang haram yang busuk...tolong sedar diri sket ye....bodoh! macam la I tak tau diaorang slalu tempek sampah
diaorang kat sampah we olll.....VAVVVVVVVIIIISSSSSSSSS...ade ke I antar notisssss...????x de kan...I malas nak gaduh-gaduh...sebab depa tue Indon yang bussuuukkk...bukannya paham ckp Melayu pun....dasar merempat...ade hati nak dok apartment...

Semua kata-kata yang dilemparkan dalam notis tuh x munasarawak langsung..sampah yang kebetulan ditinggal itu bukannya sampah berair/makanan basi ke ape ke? It juz sampah sarap beg plastik milik salah seorang penghuni rumah I......die nie pun satu...dah la lempar sampah 2/3 beg plastik berhampiran pintu utama x reti-reti nak buang.....x de kesedaran sivik langsung...buat tak nampak je kat sampah-sampah dier...so, I letak la kat luar sec
ara sindiran.....kang kalo I bersuara, rasa cam kejam pulak..I skang mengamalkan dasar sindiran sinis...ape ingat ade orang gaji ke dalam rumah tuh...pandai makan pandai la basuh...pandai masak pandai la kemas balik...so kalo ade sesape x basuh pinggan/cawan yang dah guna..kita juz biarkan...biar la sampai basi sekali pun.....dulu bleh la I nak baik hati tolong basuh..tolong kemas...tapi bila I tengok macam dah tabiat plak..lepas makan tinggal..makan...tinggal....kalo makan depan TV, depan tv la tinggal plastik makanan.....sorry la i have to do like dis....bosan taw....fed-up giler...bukan semua perempuan pembersih ok....itu je la kesimpulan I....

Bab sampah memang la jadi masalah utama...balik-balik muka yang s
ama kena uruskan sampah sarap...kami pun dah fed-up..tapi kalo kami x buat...memang takkan ade orang yang buang sampah tu...I memang ambik kontrak uruskan sampah dari tapak asal....and kawan I lagi sorang kontrak buang sampah kat bawah....kalo sampah tu bersih je tak pe...nie dah berulat...teruk tak we olll????? nie semua sebab x de sape yang sudi nak buang time hari bekerja...so sampah tu terbiar je...lagi malang kalo kami berdua balik kg week yang sama...sampah itu akan terus terbiar hingga kami balik!!!!owhhhh...sangat saket hati....sudahnya...I jugak la kena berperang ngan ulat-mulat tuh..kendian cuci bersabun n bersihkan segalanya di tempat berkaitan...dulu time dok ramai giler....semuanya la geli ngan ulat.....ape?ingat I x geli ke...sudahnya..muka nie jugak yang uruskan ulat-ulat tuh...perlu ke I buat jadual buang sampah macam zaman duduk hostel dulu2??????? kita dah besar ok...lagipun itu rumah...x perlu ade jadual bagai...juz perlu ade kesedaran sivik je...pleaseeee

Itu je la yang I nak tekankan...kalo diikutkan ha
ti, banyak lagi benda remeh temeh yang I nak sentuh....Kadang-kadang kalo dipikirkan...I persis janda yang kehilangan laki menguruskan rumah tangga sendirian....

Mengenai pendatang haram tu..memang I dendam ngan diaorang....I x peduli wpun be4 dis ada antara mereka yang su
ka tegur I balik dari keje ke..beramah mesra time nak pegi kedai runcit AniFaz ke...yang tersenyum sumbing tengok I dating ngan Boss I kat bawah nun....hoh..bajet bagus arr tu...dah la duduk bercampur entah berapa belas orang entah...sorang pakai telekung persis nak pi sembahyang tarawikh..sorang lagi pakai macam nak pegi layan jantan haram ntah mane-mane...yang laki plak...asik sound umah I ja, pantang terbising sket..macam la rumah diaorang opps silap..rumah sewa diaorang tu aman bahagia ...dah la dulu time rumah atas orang mynmar sewa..asik bergaduh je malam-malam...bergaduh mabuk la tu...saket hati dengar!!! Skang family India mana ntah yang menyewa situ...setiap masa la nak ubah perabut diaorang..pagi-pagi buta pun dengar bunyik ubah perabot....sakettnya hati!!

Wehhh Indon...pegi la antar notis kat umah-umah lain yang x pernah terle
pas dari letak sampah di luar jugak tuh...rumah Auntie India yang sampahnya berai-berair tuh...atau umah Chinese yang letak sampah sarap sampai berulat bawah rumah I tuh....mentang-mentang la kami semua perempuan tiada ketua keluarga..berani ye ko Indon yang busukkkk antar notis....!!memang x aman la negara ko sampai bila2.....saket hati punya pasal semalam..terus I bungkuskan sampah yang busuk letak kat luar jugak...kalo bleh...nak letak terus depan rumah indon yang busuk....tapi pagi nie..I bawak la turun...kang dapat notis tissue lap pungkok lagi..Fuck U Indon rambut ketak belah tengah muka selenga bau busuk rambut berkutu pakai seluar jean kaki kembang yang hodoh sembuq minyak wangi cap cikai x mampu beli tapi nak bergaya di Malaysia!!!!

Penat la meroyan!







Walaupun marahhhhhh...gerrrraammmm...sakkkekttt hhhaattttiiii...I tetap kewl mementenkan diri I!!!!!!adekah rupe I dah macam Indon...katakan TIDDAAKKKK

14 comments:

diri ini.... said...

ko pindah la weh..indon2 ne bahaya la..myanmar dan sbgainye pon..kat dungunaku aman sejahtera buat mase ne sebab sume cina..aku ngan faizal je melayu..xde sape nak sebok2..
aku pon mcm ko jugak..ibu tunggal xde anak kalo bab uruskan umahtangga.. kalo aku nak canang kat blog mmg xleh la kan sbb terlalu open..kang majuk smpai mati plak.. tapi mmg bodoh tahap 63..masak nasik pastu xbasuh, pastu boley balik kampung pulak..pinggan ngan lauk berlendir tu sape yg setelkan? aku jugak.. sampah pon same...kesimpulan yg dapat aku buat, pompuan yg melaram xhengat, kua umah sejengkal pon nak bercelak bagai mmg xpandai urus umahtangga..dats it.. (tetibe aku mcm dirasuk jin neh)

Cik Faridah Huda said...

ko best la...dapat sewa umah teres...aku kat sini berbulu biji mata, hidung, telinga dan ketiak nak boleh dpt sewa rumah teres..mau 1k lebey....blok aku mmg blok pendatang...I mean ke semua blok yang mengadap ke jalan utama tu...banyak yang menyewa je..kalo dpt blok yg berfamily di hujung2 sana..ok la sket kot dr berdepan ngan indon dok buat karipap pas tu jemur merata tempat...tobat aku x beli kat Indon...semua gerai kat kejiranan USJ 6 tuh dimonopoli oleh endon..Mee Ayam..bakso..satay ikan...sambal hijoooo

tu la aku pun bukannya bagus sangat..tapi agak-agak la masak nasik tinggal sampai naik berkulat x mo basuh..dah la periuk nasik harta aku....!!!!! berani potong jari la kalo bukan aku yg basuh...plastik sampah kedai runcit gantung kat tingkap...menitik-nitik air sampah kena washin machine...sedih ooo...harta aku jugak..kalo aku x alihkan..x de la yang nak alihkan....fridge...even kecik..aku beli jugak tok kesenangan...minum air kotak dah tinggal setitik dua pun nak simpan lagi...buang la!!mujur budak tu dah blah skang...bukak slinding door tak reti nak tutup...kucing masuk..habes dikecahnye...sape yang kemas??? golongan bibik jugakla yang kemas

ko cuba bayangkan kita letak diaorang neh skali.....mau tunggang langgang umah jadinya...serabut aku weh tengok bilik beliau..mujur aku pindah bilik...kalo x, sure aku meroyan lebih panjang....

aku nie bukan nak mengata tapi dah tahap rimas dah...bukan jugak x pandang kebaikan teman serumah...pandang je...tp kena la alert ngan kekemasan..paham-paham je la umah sewa neh cammana...kita dok sesama..banyak yang berkongsi...tu belom berkaitan ngan hal2 keperempuanan....

Aku ngan Che Nah slalu je kena jadi pihak Alam Flora....tangen oiiii...

diri ini.... said...

spesis same weh...kalo air tin tinggal seteguk tu boley terima lagi..ne simpan gelas kosong okey.. nak tunggu jadik iglu aku rase gelas tu..
adekah mereka ne jenis mak xajau weh? pelik la..meroyan nak berlaki, tp hal sendiri pon xleh nak setel..
tu blom aku bukak kes masak bulan puase..masak berbuka aku, masak sahur aku, kemas2 aku..dia dgr dapo da senyap..dia kua bilik, cuci muka.tercongok tunggu kat meja makan.. adekah dia sejenis feeling2 princess??? wattafak!!!!!!

Cik Faridah Huda said...

hohoho...gelak guling2 aku di sini...sape nak dok lam gelas iglu tuh...hahhahahhaa

hebatnya hosmate nkau....siap tunggu dilayan lagi...aku dulu budak kecik tu siap rikues soh masak lagi...rikues yang bererti mengarahkan aku masak!adekah aku nie nampak seperti seorang yg senang dibuli??? atau sifat-sifat keibuan semula jadi yang dimiliki membuatkan aku sering keletung keletang di dapur seorang diri....memang la aku suka masak..tp x bereti aku amek aleh tugas mak memasing sampai tahap tuk menyuapkan makanan ke mulut....besnye la hidup gitu..makan pakai ade org jaga..aku nak jaga makan pakai bakal laki aku pun x tercapai lagi neh...

bukannya berkira..tp sampai hangen aku..mula la aku rase nak malatop!!!!time makan..elok je memasing ambek tempat ye....x pe la..bab makan aku x berkira...hahhaha...

diri ini.... said...

aku rase mungkin aku xde anak kot..sebab tu tuhan bg aku sumer ne..untuk lebih pilu lagi, aku tak berlaki kot sampai ke sudah..tu yg aku dpat seruan untuk jage makan pakai sume org..


yg benar;
"insan pilu"

SYED NAHAR said...

insan pilu ni buat aku gelak jah pepagi nih.. hishhh! kelakar bila gelas kosong simpan dalam fridge. agaknya nak buat experiment makmal kot2 kertas litmus bertukar warnanya.

aku mmg amat perticuar bab kebersihan evena ku pun malas buang sampah ke tong tapi akku buat langkah alternatif di mana aku kurang buang sampah. makna kata aku tak bawak balik makanan unless dulu2 ada la akku masal=k tapi la aku makan luar jek. keropok2 pun tak beli. balik utk tido. ada la sampah aku syampoo kosong gitu2 jelah.

kisah fridge au di simpan arak pernah mencetuskan rasa pilu sewaktu ketika dulu...

yang benar
-iskandar- <-- bajet nama best tahap graf kubik.

Cik Faridah Huda said...

di saat aku terasa terasing dan kesunyian sehari sebelum tibanya raye korban...insan pilu hadir menemani aku sehingga aku menghabiskan tugas mengepost n3 sebanyak 3 post pada hari tersebut...sangat senang hati aku pada hari itu...dan aku nak lagi seperti itu..yang cuacanya redup sepanjang masa sehingga tak sedar jam dah 5 ptg..tp aku rase cam 10 pg!
tobat ari nie rase pening kepala sbb x dan nak jalan2 di belog orang pagi ini...awal2 pagi dah berkotak-kotak memenuhi ruang tempat duduk aku....

Yang Kecewa,
Parit Buntar, Perak

Cik Faridah Huda said...

Iskandar bukan nama sebenar....

peel orang puang nge jante berbeda!!
adenye fridge di rumah memang merangsang napsu nak memasak....

kalo aku kaye..sure aku pilih untuk dok sorang....feeling diva gitu!tapi x mampu....risau pulak terpaksa bercakap ngan dinding...heheheh

complicated jugak sbenarnya masalah sampah nie di benak pemikiran aku...aku x suka nak arah-arahkan org buat itu ini coz aku penah rase diarah2kan...tapi bila tak suruh..tak buat langsung!

Yang teranaiya,
USJ

.::haS::. said...

dahsyat hang nye luahan perasaan nih..

diri ini.... said...

aku kalo boley mmg xnak dok umah tingkat2 ne..sebab nak elak masalah sampah ne..tapi dok umah bawah pon berulat jugak sampahnye..mmg da ditakdirkan aku untuk menjadik persis bibik2..
alangkah indahnye donia kalo dapat dok bersama suami, pastu aku urus segala mkn pakai dia..tapi ade bibik yg tukang kemas..bes ek..

dari insan yg buat-buat bahagia;
~yg mengharap~

Cik Faridah Huda said...

HaS ~ aku sebenarnye x berniat pun nak menulis versi luahan hati..tapi aku rase di bahagian komen neh yang lebih jadi luahan ketidak puasan hati

Diri Ini ~ memang best ade bibik yang baik hati..tetiba teringat BiBIK kat KTF dulu...baik hati sungguh beliau kerna sering menghidangkan aku nasi ayam free dengan lebihan isi ayam yg bombastic....

tapi kalo dah bersuami..rase x bes plak ade bibik...nanti dier tuh seperti gangguan plak kepada aksi romantis kiter...

diri ini.... said...

aku nak ade bibik..sbb kalo xde nanti aku penat..kalo penat mesti aku xberape nak perform.. kang tak terrealisasi la motto hidup aku..kepuasan anda jaminan saye..huhuhu
tu kalo aku dapat laki kaye la..kalo dapat yg ado-ado..pandai2 la ngemas sendirik.. skang pon aku da prektis dapat laki yg ado-ado je..

insan gers**g
~fasha sandha~ (bukan nama sebenar)

Cik Faridah Huda said...

Motto aku plak....

Tingkatkan prestasi diri kurangkan imaginasi.....hahahahhaha....

banyak lagi..tapi aku malas nak uar2kan..takut tercemar otak pemikiran kengkawan ku yang sopan santun lagi baik budi sekalian....

ko x pe..memang sealiran!


#$^#%(*&^*)..sungguh aku gelak tanpa tomakninah bacer recent comment..ko bab 18SX mmg laju jerrrr

diri ini.... said...

aku ne bile tak depan mate mmg aku handal le bab-bab kompang 18sx ne..tapi kalo depan mate, tetibe aku jadik juara gadis melayu...ayu & pemalu gitewww..xdekah aku akan jadik persis tunggul kayu weh..

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template