Tuesday, November 3, 2009

Misi Putu Piring....

Kejap lagi..balik keje..aku nak meneruskan misi aku...
Misi mencari Putu Piring...dari last week aku asyeek jejaki Putu Piring...
namun x berjaya...Time bulan Ramadhan senang je nak cari.....
tapi mesti orang beratoq panjang berjela....

Semalam aku dah jumpa port putu piring yang seterusnya...
Tapi malang...sampai-sampai je...."Alamak Cik...putu dah abes la...hujan"
Kenapa???time2 hujan..orang suka makan putu ke...
lagi mau tanya..tekak aku sndr rase sedap makan putu yg panas tuh time hujan....

Petang nie aku nak singgah lagi...risaunya..takut putu abes...
aku dah stand by ayat...kalo putu tu abes jugak ari nie...aku nak soh kakak tu simpan kat aku besok...

"Kak..saye mengidam sangat nak makan putu...maklumlah anak sulung...lama dah cari, kat USJ x de..boleh tak akak simpan kat saye esok!Sebungkus pun x apa....."


Weeeiii...aku nak makan putttuuuuuu....x dpt putu piring..putu mayam pun nikmat jugak!!!!

10 comments:

Anonymous said...

mek mai wmaju ada putu piring melaka.

aku 1st time makan putu ni minggu lepas.ha ha.tiba2 jatuh hati.

4 ketoi 2 hengget.satu 5kupang.

-nan

.::haS::. said...

untuk nampak lebih real..sambil ang cakap mengidam tu..ang usap2 skit perut..
sure kakak tu kesian..tiap2 hari dia simpan tok ang...

::Dnaz:: said...

haha!konem ang dapat berbungkus2..esok2 dia tnya, mana laki..kesian dok mai beli sorang2..huhu

Cik Faridah Huda said...

weh norehan,....nikmat sungguh amilase liur aku tatkala ande menulis begitu....

ooo..kat sini 5 dua ringgit....

Cik Faridah Huda said...

kecewa taw senah....
Gerai tue katup semalam....
dah la tempat x strategik..dekat roundbout...jenuh aku teragak2..

Cik Faridah Huda said...

ala acik....
aku ckp la.....
laki keje kat sah alam....
saye singgah lepas balik keje ni ha....

MiSsZiLa said...

ok gak idea yg ang pakai tu mek...haha..

Cik Faridah Huda said...

hahhahahhahaha...
tapi sbenarnya...aku x dpt pun mkn putu piring smalam....
ari ni kena coba lg gamaknye...time aku x nak beli..bukak je gerai putu tuh

SYED NAHAR said...

mai la danau kota...
pastu kita cari lokasi putu piring melaka tu kat wangsa maju...

norihan sila beri google map.

awat panggil nan?? nama glemer ke nama manja abang misai kasik??

Cik Faridah Huda said...

Nanti aku p...
tekah2 aku p bermalam kat umah mak cik aku di Batu Caves tuh..aku p la kat ang....

Janji taw cr putu piring ngan aku....

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template