Wednesday, November 11, 2009

Mimpi Gila..Aku Diceraikan Pada Malam itu?

Awal-awal lagi aku nak korang take note.....
kalo uolls nak gelak puas-puas pun aku okeh ja...hahhaha...gelak la...
nak kate aku merepek pun aku x kesah....
yang penting...time aku bangun pagi tadi...aku masih MEK yang sama...mungkin sedikit cantik...tapi masih tidor di sebelah Westi Ulleh..dan bukan tidor di sebelah org yang berlainan jantina...masih dengar bunyi hiruk pikuk kenderaan di Persiaran Kewajipan..berarti aku masih MekRida...aku tidor smalam x basuh kaki ke wei????? yang aku taw aku dah terlelap time dok pegang henpone....

Aku gerun ngan mimpi sendiri..bukan berarti gerun ketakutan...tapi gerun kepada sebuah pengorbanan...seumur hidup pulak tuh.....mata aku berair...soheh...aku memang menangis dalam mimpi....watak-watak lam mimpi adelah kaum keluarga sendiri dan sahabat-sahabat karib yang cuba menenangkan aku sebaik mungkin....utuh sungguh persahabatan aku sampai ikut dalam mimpi menyelesaikan masalah......dan juga watak seorang lelaki bernama ROSLI...hoh...boh la nama bezz sket...Danial ke....Haiqal ke..Iskandar ke.....harap-harap aku x berkenalan ngan memane lelaki bernama Rosli dalam waktu terdekat neh....kalo ikut list pun, memang x de...Hafiz Bin Rosli adela...itu cipet.....

Malas nak pusing-pusing..strait to de point je la....aku kena kawen paksa ngan Si Rosli neh...siap feeling-feeling pakai kain songkek bagai...tapi muka tok sah cerita...sedih memanjang dah....kecewa betul aku kena paksa kawen ngan orang yang tak dikenali nieh..secara paksa lak tuh....kelopak..kelopak..kelopak...jantung..jantung...jantung....suasana memang meriah...tumbang lembu 2 ekor...anak-anak ayam ramai yang jadi yatim piatu....kanak-kanak berlari riang gembira...tetamu hadir dengan pelbagai fashionista...meriah!

Di satu sudut, ternampak rombongan Cik Kiah sahabat handai aku dari zaman sekolah sampai le ke universiti....mungkin satu bas sebab nampak macam ramai ja...muka masing-masing sedih..mungkin sebab aku sedih...uollsss memang superb la....siap bleh ikut aku beremosi neh....ramai tak sangka aku mendirikan umah tangga tak cukup tiang secara tiba-tiba...dengar plak kabar angin desas-desus kawen paksa...ramai gak cucuk jarum...tapi semua jarum dah tak lut....aku dah bernikah dah weiii...Si Rosli dah shake hand ngan Tok Kadi...ape yang harus aku buat lagi....kawan2 pompuan semuanya bergenang ayaq mata..tisu x lekang dari tangan...yang kepoh, x berenti tanya soalan itu ini....minta penjelasan....John and De Gang (Padahal dah dekat setahun x beramah mesra ngan John di alam nyata neh) datang bagaikan samseng Kampung Dusun nak pukul Si Rosli...Syed merajuk panjang...aku soh makan nasik kenduri pun dah x nak dah..dia kata..sepatutnya..minggu nie aku kuar beronggeng ngan dia..tapi aku balik kampung tergesa2..rupanya cutiii kawen....Gila!!!!memang itu xtvt wajib ngan syed dan teman2 lain ketika hujung minggu..takkan lam mimpi pun nak berkait gak..tensen aku....

Panas terik!Hati aku lagi panas..tapi tetap kena senyum....seluruh kaum kerabat nampak begitu hepi ngan kenduri ini..diaorang x tawu..aku sedih seorang diri...aku dah berkorban saat ini...lepas nie...banyak lagi pengorbanan yang perlu aku laksanakan..entah boleh entah kan tidak...hari menganjak tua...rembang petang mula mengambil tempatnya....aku sekadar menghantar pulang rakan2 yg hadir dengan lirikan mata...ade yang x sanggup bersalaman ngan aku, takut meraung dan x dapat kawal emosi....Sedih weiii...!!!!Tekanan Perasaan aku sepanjang hari...mungkin dr semalam la gamaknya haahaahaa....

Sebelum senja melabuhkan tirai....aku bertekad...aku x boleh teruskan perkahwinan ini..chewahhh..cam novel pulak....aku sebenarnya...x sampai hati nak bagitau mak aku...coz aku tgk dia 24jam senyum ja....namun aku terpaksa...aku tarik mak aku lam bilik..konon nak slow talk...ternyata mak aku terkejut...mukanya kembali sedih...tapi secara jujurnya..aku mengaku kat mak sendiri...aku x sanggup n x bersedia nak berkorban sebegini...aku suruh mak aku sampaikan pada family si Rosli nieh...dan x lama lepas tuh..muncul mak si Rosli merayu-rayu kat aku(mungkin kat sini berlaku adegan air mata lagi)....adik-beradik si Rosli yang lain (kesemuanya perempuan) dah nampak seperti nak ganyang aku je....ganyang la..aku x peduli..aku x nak kawennnnnn ngan ROSLI.....diaorang seperti menyiapkan kubu pertahanan agar aku x memboloskan diri...

Tapi aku bijak..aku lari....tapi entah la..aku lari bawah tanah..dalam longkang ke dalam lurang-lurang kumbahan air(terase seperti beraksi dalam citer Ninja Turtle plak dah haih)..eeiiiyarrrrrkkk....habes baju pengantin aku!!!!Sepandai-pandai Mek memboloskan diri..akhirnye ditangkap jua oleh adik beradik si Rosli...kebal betol diaorang tuh...

Bila dah kena tangkap...diaorang bawa aku balik umah aku...keadaan kalut..semua x sangka aku akan bersikap begini....mungkin ade yg menganggap..aku dah malukan keluarga sendiri di hari perkahwinan aku...ROSLI tenang menanti aku di sana...aku tekad sebulat suara...aku perlu minta cerai dari dia pada malam itu juga.....kerana aku sememangnya tidak sanggup meneruskan pengorbanan aku lagi...dan seperti paham gelodak hati aku......ROSLI menceraikan aku dengan talak satu....legaaaaa...x payah susah-susah nak merayu......n lega juga..kerna dia x sempat sentuh aku...hahhahahaha....

FUUHHHHHHH...berpeloh aku bangun pagi tadi...and bantal basah dek kerana menangis semalaman....
siapa itu ROSLI?Majistret??Loyerrr????

14 comments:

diri ini.... said...

aduyyyyaiii..kelakonye mimpimu itu.. seb baek aku mimpi antu jepun pagi tadik..

Cik Faridah Huda said...

kalo himpun kisah mimpi aku dr zaman kecik..leh buat koleksi cerita kanak2 sebelom tidor...

*pernah mimpi dikejar dinasour akhirnya aku menyelamatkan dr ngan menjatuhkan dr sndr ke dalam gaung...rupa2nya jatuh katil...impak pakai sluaq tidoq gambaq dinosaur kecik2..

Cik Faridah Huda said...

Weh emy...org kata kalo kita ceghita pasai mimpi kita kat org len...mimpi kita takkan jd kenyataan....

dat's why aku bercerita..hahahah

SYED NAHAR said...

gila punya mimpi....
alang2 tidur la semalam dua baru mintak cerai...
takp un edit je dalam entry...
baru ada elemen lucah skit..
tipu skit pun bukan senah atau azizah ghazali tau...dah mimpi nak wat macam mana..
hahahah....

tapi eksen plak aku nak merajuk kat ko sebab dapatt au lambat ko nak kawen..aku igt aku akan busy nak buat surprise balut hadiah tebal2 ka...bom katak ke...

Cik Faridah Huda said...

Pokok pangkalnya...aku x mau bermalam pertama dengan si Rosli.....
kang kalau dah ter'malam' pertama ngan si Rosli...jadi mimpi basah plak aku....

sesungguhnya aku kena jaga adab sopan santun bahasa berblog...ade elemen 18sx sket2 x pe....

ape??ko ingat senah tu x 18sx ker...hahaha..silap x ajak beliau saksikan Rue-Tai 18sx bersama2...

::Dnaz:: said...

hahahaha...mimpi apkah ini..sila kirim salam pada si rosli yer..manalah taw selama nie tulang rusuk mmg bernama rosli..dia dok seru2 ang kot..tu yg ang termimpikan dia.sah lepaih ni sampai rombongan meminang kat umah ang!get ready, okay.:p

Cik Faridah Huda said...

Tengok la acik...kot2 dia muncul lagi dalam mimpi aku malam neh...
harap2...TIDAKKKKKK...hahahha..pa pe pun...aku mmg x pandang langsu ng muka si Rosli ku sepanjang beberapa jam bergelar is3 beliau....

aku gerunnnn!!!!

diri ini.... said...

weh, aku rase mlm ni dia nak rujuk la...da kehendak family kan..ko pon terpakse terima sebab nak balas jasa mak bapak ko..kang jadik anak derhaka plak... pastu konfem mimpi ko akan jadik mimpi basah..pastu ko gtau aku weh ape ko buat sampai basah..hahaha..kalo malu ko PM je aku..gigih ne aku nak tau..kot kot malam esoknye turn aku basah plak.. hahaha..jijik...

naeims_ab said...

ape ni? citer pasal basah2 ni?? malu aku membacanya.. haha.. rupa2nya bukan aku sorang je yg suka bermimpi mengarut.. aku ada kawan nama ROSLI.. nak aku kenalkan???

Cik Faridah Huda said...

tok pengetahuan ko Emy Ju....
malam semalam aku tidor lena...mungkin sebab lambat balik setelah puas memuaskan napsu berjimba*curik ayat ko..yang berji*** lg satu tuh..aku cam malu2 nak tulih..hahaha

kalo mimpi basah pun..mungkin sebab umah ROSLI atap bocor..so tilam we'ol la basah..hahahhaha...basah yang lain2 aku tak tau...keh3x...
ni sume hasutan syaitonnirajim la neh...

Cik Faridah Huda said...

Eleh..malu konon.....

Kami yang bujang neh besala naiem..sentiasa terselit naluri ingin tahu....hak..hak..hak

ko try la tya kwn ko tu..ade tak termimpikan bidadari cantik anggun lg vouge de vass yg bernama paridah---->>>> woohhhooo mek...gatal jugak rupenye ang nieh yeeee

diri ini.... said...

last-last aku yg xlena tdo mlm tadik.. bukan sebab mimpi basah..tapi betol-betol basah.. hahaha..terperiod plak..kesian laki aku (koya-koya ade laki)

d'sandalwood said...

mek coba ingat sapa rosli? hmmmm ada senior kita nama rosli tau.mungkin hg shareholder tulang rusuk ngn dia,habehlah cikgu hg. (ayat bg mek gelabah)

Cik Faridah Huda said...

Dear Emy Ju...
time nie la kita nak feeling-feeling manje....aku slalu je berperasaan begitu ketika bulan mengambang....

Dear Norihanan...
sumpah aku x ingat....Khairil Arham aku ingat la...x pasal2 sebut nama dier...x brani nk stori kat cikgu mimpi neh...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template