Monday, November 16, 2009

Mek Berbaju Kurung Di Camerrroonnnnn..x rowk le beb!

Saye x nak berbaju kurung ke sini.......cammana bleh tersasar pakai baju kurung neh...
Cek, mak, Pak Long n Mak Long telah singgah sebentar di Cameron Highland secara tidak sengaja....dan reason paling kukuh pun sekadar nak pegi beli sayur-sayuran yang fresh from farm tuh.....sanggup tu...ooo yeee...ooo yeeeee......walaupun sekejap je singgah...puas hati la juga coz penuh bonet we all membeli......

Perluke describe and xplain pic nie satu-persatu????
Ke uols nak cuci-cuci mate sahaje...
I thinx..better uols cuci mate sahaje....
Becoz today I have no mood.......but still nak berblogging.....
mungkin kurang asam garam....sewel sebentar******....
tapi macam banyak je benda nak ditulis....heheheh....besalah Mek...mane reti buat rumusan...I bab nak memanjangkan karangan Bahasa Melayu...pakarla...cuba cek markah tuk Rumusan aku...slalu je 8/20....hehhehe..kalo 15/20...kira pencapaian terbaikla....






Nyamannyee....menggigil bila tangan tersentuh air dalam toilet......mane ade bawak sweater ke hapa..terpaksa la berpeluk tubuh dengan sendirinya...harap-harap lemak yang dah lame I ternak dalam perut, pinggul dan sebagainya neh...dapat membantu la ketika I dalam kesusahan begini....Lepas tu pulak terhidu aroma ikan goreng yang panas....wooohoooo...datang jauh-jauh kau nak makan ikan goreng je ke mek oiiii????? tapi I pedulik hape...dah memang terase nak makan nasi putih ngan ikan goweng tuhhhh....mother I order Kueh Teow kerang, Mee Kari for both Pak Long & Mak Long...we oll makan kat food court Brincang....dari aroma mee kari tuh...memang lah tergoda ya amat...tapi i pilih tuk makan nasi...even nampak cam x bes je...sayur fresh..I like!!!Ulam i ambek lak macam baru kuar fridgee...uiiii sejuknya....seb baik yang lelain masih panas...







Next destination menuju ke ladang teh Cameron Valley.....
Nak turun...nak turun..tapi x de orang nak teman.....
takkan nak paksa mother I pulak.....dah la tu..berbaju kurung ngan pakai kasut bertumit...x kuaseeee iii......
x menariknye kalo berjalan-jalan sorang2 tanpa teman giler kamera neh...terase kekurangan di situ.....Malas nak lepak2 minum teh sebab kami baru je lepas makan...already full ma....
beli la ape yang patut....semestinya teh-teh yang ader.....
Den dalam setengah jam berada di situ....we all menuju ke Pasar Malam Brincang..
Sambil menggaru-garu tudung..bila ditanya samaada I nak ke x pegi and petik strawberry sendiri kat ladangnya...?????Ala..kalo sume benda bleh dapat kat Pasar Malam..beli ctue je la..saket kaki neh...hehehhee

Sukanya ngan udara di sini....
I buat-buat jakun dengan buka tingkap kete den sometime sua muka ke luar...hahahaha...
Sampai kat Pasar Malam...memborong sakan la...especially bahan-bahan dan stok makanan....
owh..I ade gak beli Fridge Magnet sebagai koleksi peribadi..cam cute je sumerrr...
And looking for strawberry chocolate....jumpak jugak!!ceeddaaapppp.......
Biasa la bawa diri...jalan sengsorang.....Mother i jalan ngan Mak Long....
"Mek..u must come again!" kate I dalam hati secara x puas hati.....







Lepas mengabiskan duit kat Pasar Malam.....singgah pulak Kat Uncle Sam....
juz cuci mata.....mother i pun x nak beli cactus coz kat umah pun cactus dah berlewahan....
lepas tengok-tengok kat Uncle Sam, I jalan pulang kat farm sebelah Uncle Sam tuh....
lebih kepada pokok bunga je ke dua-dua taman neh....mother I sempat sambar sangkar burung!





Beraksi la seorang diri Mekrieda oiii...sampai mak sendiri pun dah meluat nak ambil gambar...hahahhaahhaha...aksi2 lain x moh upload..ni kire yang bleh dapat market la jika dipasarkan...






Snap gambor-gambor bunge....manyak santtikkkkkkk....
teringin nak singgah Rose Valleyyyy....tapi tu la...baju kurung neh..umpama membataskan pergerakan I........


Den time kitaorang turun nak balik....keadaan sangat berkabus....putehhhh je...x nampak apa....tapi my pak long still bleh drive la.....besnyeeeeeee.....tenang dan mendamaikan.......






Dan sempat juga menyinggah tok beli petai Orang Asli di tepi jalan.....asalnya my mum nak beli rebung....skali rebung dah habes....tinggal petai je......uiiihhh....Pak Long I pun ape lagi...mempraktikkan skil bercakap bahasa orang asli la ngan pasangan laki bini neh.....
Gumuks2 petai tuh.......lama la melepak tepi jalan neh.....sunyi je...sekali sekala baru ade kereta lalu.....

Jagung neh sangat manis...dah la manis...juicy pulak tuh

Tak tau nak klasifikasikan sebagai karipap atau tidak..
kerempeng je....isi sardin...tapi sedap la jugak...
may be kami makan time dah lapar balik kot....


Tenangnye di sini...harus datang kembali...
1 want dat strawberry fondant again....chocolate die sangat sedap...strawberry tuh manis....nikmat giler bile gabungan kedua-duanya terkena lidah I...
nyesal beli 2 cucuk sahaja even telah ditawarkan rege 3 cucuks only for 5 buck...

7 comments:

Sitisifir10 said...

ISh...kalau kita gi berkampung ramai2 sepupu sepapat ke cameroon pun sedap ek..dah lama dah tak ke sana...

diri ini.... said...

ayyyooo...ai kalo boley cameron highland ne la yg paling nak elak..azabbb...cukup la g 3,4 kali g dulu..tu pon time balik mabuk gayenye macam pregnan trimester pertama..azab lah

SYED NAHAR said...

maybe emy jue lalu kot tapah...kalau lalu kat simpang pulai jalan straight je. kan kan??

bila masa plak hang dan pi cameron nih? musykil aku!!!

Cik Faridah Huda said...

hmmm...best kan ayong...bawak anak-anak mu itu..pasti meriah...
lagipun..dah lame x bercuti sesame...last bercuti ngan anda pun di zaman anda anak dara dan sekadar membawa kami ke apartment Sri Murni, Bandar Baru Selayang..hehehhehe

Cik Faridah Huda said...

Wei...aku nek kot Simpang Pulai...tu pun dah tahan kembang kempis hidung akibat kepeningan....aku pening ja...x taw la kot Tapah macam mane..Che Nah kate lebih mencabar....

seriyus Emy..aku pun rase cam pregnan trimester pertama...asek sapu minyak cap kapak je...sampai kat atas...aku yang perlukan keseimbangan badan...

Cik Faridah Huda said...

Syed..Mane ade straight.....
rase nak uwek-uwek tapi aku bertahannn jugak...
rasenye x sanggup aku nak jadi drebar....tapi nak p lagi...x puas!!!

Sitisifir10 said...

alamak...kisah apartment seri murni itu telah lama...nampak bno lama dah kita tak jenjalan secukup rasa kita

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template