Thursday, December 10, 2009

The Chicken Rice Shop Sunway Pyramid

Dah puas berpeloh sakan kat Bukit Cahaya Seri Alam tuh....
Menuju ke next destination pula..rupanya..penat jugak menjadi tourist guide ne merangkap drebar...tukang bagi makan dan sebagainya neh.....satu hari tu..I ngan budak2 nie...makan lite2 gitu je..sempat ler breakpas mee sup di pagi hari....sampai ke petang kami x jamah ape-ape...asekk minum air je coz dahaga ja lebih...tapi heran gak..x la rasa lapar sangat..cuba dok terguling kat umah...sikit-sikit..ulang pegi dapur buka fridge....

Sampai-sampai kat Sunway, memang tempat pertama I tuju adelah The Chicken Rice Shop..perut harus diisi...sudah lama bangat membiarkan ia sepi sendiri...lepas recharge baru leh tawaf Sunway Pyramid....let's go makan-makan at The Chicken Rice Shop..(sila nyanyi ngan nada iklannya)..memandangkan kami belum menjamah nasi, The Chicken Rice Shop dirasakan paling tepat..walaupun my sis merengek nak makan MekD...I bo layan je....sian beliau...I lapar wehhhhh...x nak makan paspood!!!!!I masuk TCRS manyakkk kali pun x pe...nasi ayam makanan kegemaran rakyat Malaysia....

Yes...pis Jijah....
Mak Ude suka bawak anda bersama kerana x banyak songeh...
cuma banyak soklan je....

Chicken Wing..My sis rikues yang ini....

Kid Menu for my little Jijah.....
dok sebut-sebut Jijah..ingat pulak kat Azizah Ghazali...

Roasted Chicken...

Honey BBQ Chicken for me...

The Soy Bean Sprout (yehh...I hentam je letak nama die...yg penting..ade Bean sprout)

Pai Tee...

Fish Ball Soup with chicken meat inside...


Makan..makan...Mak Ude bayor...!!!
Makan sampai habes..money is worth....

Bagus Jijah..licin beliau makan....
sampai x sempat Mak Ude nak curik wantan dier...

Errkkk...Alhamdulillah..kenyang sudah





Pusing-pusing Sunway kejap..tengah Christmas Mood...so..memang WOW la dier punya decoration...Sambil tuh amek kesempatan beli marshmallow with chocolate fondant...I Like!x kesah la...marshmallow ke..strawberry ke..grape ke...asal yang bleh disaluti ngan chocolate..memang menggamit nafsu....3 cucuks for 10 buck..quite expensive okay compare to Cameron Higland..hahhaha(ada hati nak compare ngan Cameroon)...seee...cammano nak kurus...oh Mek..ko memang ditakdirkan begini gamaknya...usaha-usaha diet I pasti musnah jika berkunjung ke Sopping Mall...and for Jijah, die sangat teringin nak makan gula kapas...dulu-dulu time kecik, I pun suka!Semua benda dia nak I belikan...semuga berbahagia anak-anak I nanti sebab ape yang diaorang nak, I akan beli..:)

Before keluar dari Sunway, sempat la I rembat beberapa pasang kasut tuk dr sndr and my sis...
2 helai Tshirt Polo tuk my appa kat kampung....oh my appa nie, memang I kena belikan...kalo bagi my appa beli sendiri, sure my appa akan pegi beli kat kedai ekonomi yang bertaburan di Pekan Parit Buntar je..sungguh my appa kurang kisah ngan branded thing...so..dah ade rejeki lebih neh...x salah pamperkan my appa seketika...and for my mum, emhh..x de idea nak beli ape-ape buat masa ini sebab beliau kate..."Sudah la kak, kain pasang yang ang dok bagi kat mak tu pun, berlambak-lambak lagi x bhantaq ja'it (jahit)"

8 comments:

Anonymous said...

suka budak kecik yang cakap pekat loghat negeri masing-masing, sgt comel..ha ha

rindunya nak ke terengganu (*_-)

.nan.

diri ini.... said...

tcrs adelah feveret haku.. makan hari2 pon xpe.. terkenang plak zaman2 berlaki dulu.. salu makan situ..
sekali lagi aku dgn hati terbuka mengalu-alukan kedatangan korang ke Dungun, terengganu..aku taja pekej penginapan..iaitu kat umah aku..huhuhu

Cik Faridah Huda said...

Nan~
ye...jijah sgt comey ngan lorat ganu dier....dah la cakap mcm ngan org tua...hehehhe

diri ini~
weh..taja ngan duet poket skali...secepat mungkin aku beli tiket p dungun....

d'sandalwood said...

emy ju poslah kopok losong kat kami sume~

kopok losong, sungguh enak dimakan begitu saja~

diri ini.... said...

kopok losong adelah name je..same je ngan kopok tak losong.. kopok jalan melati kat dungun ni pon bes..kalo aku mencemar duli ke KL aku bawak kopok lekor.. kopok keping nak? satar goreng nak rase??? ade yg frozen

d'sandalwood said...

nakkk..satar pon sedap, eh satar goreng camana? tak pernah rasa, yg selalu makan balut dgn daun tuh..kopok keping pon sedap, budu pon sedap..haha

-aku yg taktau malu-

diri ini.... said...

satar goreng ne satar yg dibungkus dalam kulit popia..nanti aku bawak

Cik Faridah Huda said...

kalo norehan x dak...bagi kat aku je la..hahahaha....konpius aku..norehan ni berada di kota metropolitan ka di PB...eceh...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template