Wednesday, December 9, 2009

Urat Keting Berpintal Volume I....

JOMHEBOH BUKIT JALIL 2009....

Adeh....kaki lenguh sehingga ke hari ini...memang memerlukan bantuan sesape tuk mengurut...berdenyut-denyut je rasenye...padah memakai heel ketika membawa mereka bersiar-siar wikend yang lalu....cek-cek bonet pula, x de pun satu flat sandal tersesat lam bonet..oh! lupa ..ari tu dah mengemas bonet dan kete...tu diaa kasut dan sandal I memenuhi satu bag plastik paling besar kat SOGO....I termasuk dalam spesies perempuan yang suka simpan segala kasut dan sandal dalam kete....

Mek..u kena beli CROCS at least sepasang pun dah cukup and stand by lam kereta...
agar kejadian begini x berulang....humangaih.....azab sungguh...terseksa jalan pakai heel dari pagi sampai ke malam.....ok..next month beli CROCS!it's must...bulan nie x bleh spend tok kasut dah...already bought 3 pair of shoes..terbeli ke mek????? rambang mata oiiihhh tgk sale kat VINCCI....tu yang "ter'ambek tuh..kih3x....

My Mum and Sis datang last weekend...My Appa x datang...cancel last minute coz lebih busy ngan kenduri kendara dia...Ekcelli, My appa yang nak datang sangat...sudah rindu kat cucu beliau...paduhal, baru je cucu balik time raye pose ritu...and at the same time, Mak Jang's family pun datang jugak...diaorang berkampung kat umah pak cik..manakala my mum and my sis, datang umah Kak Ha...so, ngan I sekalilah usung baju pegi berkampung kat Kem Weidisburne Setapak...Indahnye le haiiii bercotiii di Bandaraya Kuala Lumpur...

Deeply apologize to Wa Syiqah, Adeq and Mak Jang coz x sempat langsung nak belah badan pegi kat diaorang....Pak cik lak x nak bawak diaorang by car pegi Jalan TAR ngan Mesjid India coz jalan sangat sesak las week berikutan ade Pesta Tari Menari 1 Malaysia kat Dataran Merdeka...nak tak nak, diaorang terpaksa berdikari sendiri naik Star/Putra..cian sangat dengar..sometime my uncle tu sukar dijangka....I paham sangat perasaan orang-orang yang ingin bershopping secara membuak-buak neh...p~

Sebab I dah janji ngan budak-budak neh tuk bawa diaorang jalan-jalan ke JOMHEBOH, Bukit Cahaya Shah Alam and Sunway Pyramid! Supposed be ade 4 orang kanak-kanak termasuk yang separa dewasa..tapi tinggal 2 je..2 lagi x mboh nok gi saing....

AG HotFM,
Leeya and Kieran pun ade time neh...

tapi diaorang tgh on-air.....

Para pelakon Tari Tirana...
hahahha...suka sangat paduan Ijam ngan Mak cik Mery.....
Sakit jantung I gelak bila part diaorang.....!!!!

Kali nie memang nak pegi tengah hari..sebab dah serik pegi petang..stuck lama sangat tok dapatkan parking! Bahagia la bila dapat parking kat main enterance....tidak ka dulu...ntah mane-mane ntah parking...jauh sungguh la...tue tak termasuk kebasahan dalam hujan lagi..sungguh leceh..jadi kali ni, pegi time panaz terik...heran...tetap ramai manusia...cuma dari segi parking sedikit bahagia..tu je kelebihannya....

I x der masa nak ambek gambor ngan para artis yang bertaburan di sini coz lebih risau kehilangan budak berdua tuh...juz snap gitu-gitu je...dalam-dalam dok jage tuh...I terlost azizah sebentar..oiiihhhhhh...berderau darah...alih-alih dengar suara dier kat booth Brands sedang ditemuramah oleh Hafiz AF7..Ya Ampun...kenapa beliau ade kat situ, terus berlari-lari mendapatkan beliau semula...apelah yang budak berumur 7 tahun tentang pati Brands..hahahha...ok la...dapat poster yang Hafiz sign..lagi skali, ape la yang budak umor 7 tahun boleh buat ngan poster u Hafiz....

"Adik, bak pe nye leh sampai ke depang..puas Mak Ude caghi adik"
"Dok tahu la Mak ude, abg tu yang panggey adik..die kabo gini..adik kiut paka tudung ungu, maghi sini"
sabor je la aku..sigh "Pegang tangan Mak Ude, jangan lepas lagi...."

*azizah adelah pior dan dibesarkan di Terengganu, I pun dah terikut-ikut care dia bercakap..

Nadia Aqilah alias Chika in Tari Tirana..
Beliau memang sesuai bawak watak-watak antagonis..kelasss!!!

Wan Sharmilla...even dah beranak 1 tetap nampak seperti remaja belasan tahun...

Pak Wahid yang menghavockan booth AKSI TV3...




Den go to booth Akasia pulak....
ade diaorang neh...pelakon2 Cinta Balqis....
tengah main kuiz...tapi sekadar suka-suka je...x de gift....
happening sekali di booth ini...
I layan gak Cinta Balqis kalo sempat sampai umah be4 7.30pm...
tapi nampak gaya macam kena layan semula kat TV3 On9 je...
coz banyak episod dah terlepas...hehehehe...

Adik sangat kusyuk tengok Clown buat belon pelbagai rupa...
lama betul dier dok terpaku di situ.....
semata-mata nak dapatkan belonnnnn...




Beli goodies Maggie leh putar dan menang.....
putar-putar dapat maggi je sebungkus...cissss!!
tapi semua gift kat situ pun mmg product Maggie je....

Adik sangat teruja bila tengok kanak-kanak lain dapat belon pelbagai warna....
hoh...terpaksa la Mak Ude gi balik ke booth Ribena semata-mata nak dapatkan ballon Ribena..
lagi buat dier teruja bila tubik Maskot Ribena ngan Lemon...
Mulut die x berenti bertanya....
"Mak Ude..hok dalang tuh oghe ke Mak Ude..."
Bila I cakap..ye..orang kat dalam tu...die x puas hati lagi..
"Cammane Mak Ude tawu...adik dok nampok oghang pung!"
"Ho la..meme dok nampok deh..dia paka buah lemon ngang ribena"
*maapla bahase Terengganu I sangat berterabur, abg yo sila betulkang..!



Mahu dekat sepuloh Beg I beli....
sampai rase lenguh bahu dok sangkut...
not for me...tapi tuk budak-budak neh ngan yang ade kat umah..

pas tu nak bagi kat adik I bawak balik lagi...
x membazirkan???????

Adik kelihatan begitu puas skali ye...
walaupun dekat last-last tu...
"Adik nok beli hok belon yang ade gambo Snow White.."
"Bak pe tak kabo ke Mak Ude dari tadi"
"Adik kabo dah ke Mak Ude tapi Mak Ude dok dengor!"
hahhahahha....mujur la Mak Ude mung nie dok dengor...

Jom balik...dah kol 3pm already.....
next destination plezzzz!!

"Mak Ude...adik rase nok kecing pulok dah"

While tunggu My sis bawak adik buang air kat Stesen Petronas...
i pun ape lagi...menggedik la seorang diri gaya MySpace...



Ape budak berdua buat lame sangat lam toilet neh...
terus kena gi check diaorang kejap....

9 comments:

diri ini.... said...

aku pong boley betokang cakak ganung.. ape gune aku keje dungung ning????
aku dop pernoh gi sure heboh.. wase supe nok gi tapi dop dang... (sila tafsirkan dlm bahasa ibunda anda)

blogresipi.com said...

amboi penuh dalam kete soping kat jom heboh tue... :)

.::haS::. said...

kasut dalam kete aku hanya memenuhi plastik giant je...

Cik Faridah Huda said...

diri ini...

nanti turun KL bawak stok kopok lekor/losong kat aku na....x puas la makan yg ari tu...

Cik Faridah Huda said...

Ijan BR

hahhaha...tu sume rasukan syaitoonnn nirajim tuhhh....dekat 10 beg tanpa sedar..

Cik Faridah Huda said...

HaS

cube ko biarkan dekat setahun...sure dpt beg plastik Giant paling besar...

diri ini.... said...

baeklah..
ko pon ade time, meh la dtg sini..aku belanje mkn ikan celup tepung ngan air jagung... gile special

Cik Faridah Huda said...

sodapnye dengar...
aku x penah jejak pantai timur lagi weh.....family aku pkt p..sure aku je sengsorang yg ketinggalang!!!

diri ini.... said...

marghi ar weh... sementara aku keje masuk kol 10 pagi kol 11 aku da balik umah semule ne..huhuhu

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template