Saturday, December 26, 2009

Ehhhh...Dah Besar dah


Ehhhh....belog I dah 2 tawun rupanya...tu pun dah belated...punyala tak prihatin ngan belog sendiri....kih..kih..kih...tadi saje je housekeepingkan belog kejap...den baru perasan yang 1st entri tahun 2007 bulan 12...hehehhe....


Orang lain 1st time buat belog..sure ade welcoming entry dan sebagainya..I nie main hentam keromo saja...terus redah tanpa ade lampu merah....my 1st entry pun pasal My Lovely Samsoon
sungguh x ikut format kan????zaman tu zaman baru abes study...zaman mood masih dikuasai cerita bersiri Korea dan Jepung...tu yang 1st entry buat pasal citer tu sbb giler tengah minat tahap maximum kat Hyun Bin si mata sepet itu.....yang second pulak entry paling panjang walaupun baru je mula menulis...entry My Convocation...tu pun sebab dah tulis kat belog frenster, x jadi nak pos kat situ..pos kat belogsepot..

Sebenarnya...dah setat berbelog neh dari zaman frendster lagi...cam Naim kate...hantar 10 entri belom tentu ade 1 komen....sebab rasenye orang tak baca sangat!Bukan la mengharap komen tahap belog selebriti, tapi cukupla sekadar terase ade yg bace..hehee...I x taw la pulak kalo ade yang sangat addicted ngan blog frendster...lagipun skang neh..orang dah x layan dah frendster..sume ngadap fesbuk je 24jam!

Dulu kala...punya la jakun and amazing sungguh bila tengok belog Ayong....sangat takjub tengok ade ruang sembang..sungguh-sungguh berpikir cammane la ayong buat..segala benda I rase sangat kagum...waktu tu....memang golongan yang mempunyai belog dirasakan begitu walllahhhhh.....ayong soh buat...tapi time tu I lebih rela membaca dari menulis...dulu..selalu lepak kat Teratak Anna Abadi...I suka sangat lepak kat situ...tapi setelah arwah Anna meninggal, website tu dah tutup!Sedihnya..dah x dapat baca cerpen online lagi..lagi sedih sbb x dpat dgr background music sentimental yang I suka dengar sangat tuh..

Namun Sanah telah menyuntik semangat untuk berbelog..beliau la otai antara kami semua..seken manusia yang buat belog adelah I...waktu tu menulis untuk suka-suka...kalo anda rajin, anda jengah la entry lama-lama...hohoho jangan gelak bila tengok gambar besar gedabak pastu pixel pecah!..may be sebab setting dah berubah..layout pun berubah banyak kali...tu yang bleh jadi gitu tu..okeh!x kuasa nak edit sebab banyak....time tu memang rase "Hmmm..bukan ade orang nak bace pun...hentam sajala..tulih je ape yang nak tulih"...di shoutbox pun....azri sound hampa dua je ke...ye...nampak sangat I ngan Sanah je yang ade belog ketika itu..termasuk azri!hahhahaah......jangan la nak harap komen dr manusia lain...jeles tengok entri Senah yang ramai org dok komen..time tu la...batak sket....

Tak dak orang baca x apa...diri sendiri boleh baca..lagipun nie kan online dairi...dulu-dulu, punya la sorok dairi bertulis di bawah bantal dan sebagainya...takut terkantoi ngan rakan-rakan sedorm!Kalo outing zaman skolah..singgah The Store Taiping, mesti nak cari buku kiut-kiut habuan nak tulis dairi...up sket bila ade Popular...semua pakat tuju situ...

Memang sengaja pilih LiFe Is UnPrEdiCtaBle sebagai tajuk belog...ye la...dalam hidup ni, banyak sangat kemungkinan...banyak sangat benda yang diharap tidak menjadi...yang x nak, pula yang jadi...banyak sangat peluang depan mata terlepas begitu saja...adakala benda yang kita nak tu, dekat sangat..tapi entah kenapa rasa begitu jauh..begitu sukar untuk diperolehi..akhirnya...dilepaskan..hidup memang banyak kemungkinan!

"Bila Mek Pegang Tetikus...Bila Jejari Menari di Papan Kekunci...." memang dah digunakan sejak azali lagi...zaman-zaman dok pos buletin(bukan pos buletin tp cerita ntah hapa2) lam frenster pun memang ini la yang digunakan...ehhhh...dulu time boring2 and malas nak studi slalu karang cerpen lam komputer..tapi x penah habes...huhuhu lawak dak????semuanya sekerat jalan pas tu...x taw nak buat ending cammana...akhirnya..terbengkalai begitu sahaja...tapi si Yudia lagi lawak...konon nak mengacau aku time menulis..las-las die tu wujud tajuk sahaje...perenggan pertama pun belom tentu ade...


Tapi secara jujurnya, masih banyak benda...masih banyak cerita yang tak dikongsi bersama di sini...mungkin sebab tak sesuwai tuk tatapan umum...cheewaahhhh...mungkin untuk menjaga hati orang barangkali...mungkin malu untuk diberitahu...atau x bersedia sekiranya dapat didetek oleh insan-insan yang berkaitan...walaupun dalam hati teringin nak bercerita...rasanya..memang ade kisah yang sukar untuk dilupakan sehingga kini..ahhh...bila nak dinyahkan pergi...kisah dah lama..tapi kenapa masih ingat????

Biarkan Mek berfantasi seketika....

K la..k la...malas nak merapu lebih-lebih....happy besday to my belog....memang ade kalanya jadi macam x sempat-sempat nak buka belog kalo bercuti panjanggggggg x jumpa ternet.....memang penyakit para blogger tegar kah?????

Kepada kengkawan yang rajen luang masa membaca wpun sampai berpinar mata...rajen komen wapun komen2 slalu tersasar dari tajuk entry..kehh..keh....trimas!kepada silent reader yang dok skodeng dari jauh...trimas jugak..nanti dah sedia, bleh bubarkan identiti..jangan malu jangan segan!kepada para blogger yang rajen singgah..trimas juga...kepada yang tersinggah pas tu terjadi kawan..terima kasih bebanyak la.....
LiFe Is UnPrEdiCtaBle! memang...tidak penah menyangka dapat bertemu rakan taulan baru melalu belog...belog memang dah jadi sebahagian dari hidup Mek kini....dat's y I Love my
LiFe Is UnPrEdiCtaBle! sooo mucchhhh...happy besday dear...2 years olready...sudah besar kamu ye!walaupun sekadar belog amatur sahaja tak mampu nak p belog award...ok la..janji puas kan!!!!

9 comments:

diri ini.... said...

nyah, life is unpredictable ni kirenye kakak la pade my life my journey.. same-same lahir bulan doblas...anyway hepi birthday to life is unpredictable...so bile nak celeb?????

Cik Faridah Huda said...

Jemputla datang rumah lepas isyak (tp mai awai tau nak gembeleng tenaga)...I buat kenduri kesyukuran ngan doa selamat je...hahahhahahaha...malas nak buat parti liar takut rakan-rakan x sudi hadir dengan pakaian menjolok mata...

SYED NAHAR said...

ooo...amboih sejak dah umor 2 tahun nih..tak perasan ada "from bottom of my heart" mcm lirik lagu bitni spears!!! hehehehe..

Mrs Taj said...

sekejap je masa berlalu kn? bnyk coretan pahit manis dah ditulis..

Happy New Year!

Cik Faridah Huda said...

From Bottom Of My Heart tu tambah time tukar template ritu...aku dah buang mane2 yang x patut..hehehee..menyemakkan keadaan je kan...

Cik Faridah Huda said...

Mrs Taj...

yup..memang x sangka...dah lama jugak rupanye bergelumang ngan dunia belog neh...

hidup kena ada pahit dan manis....kalo story yg hepi je semua pun cam x bes je kan...

ape pun..Happy New Year to u too...

cik mastura othman said...

mek.... sungguh pun haku jarang2 menghapdet belog ataupun meninggalkan secubit kata2 kenangna di belogmu.... tp percaya la, aku tak penah terlepas membaca setiap entry...... hehehe... btw, selamat ulang tahun sayang..... ( bukan syg hg mek oi, syg belog yang slalu bg aku chance utk sengih nie....)

Cik Faridah Huda said...

hahahaa..garang sungguh unsur2 ucapan mastura kapkek neh...

Anonymous said...

hepi 2nd besday life is unsangkarable!

.nan.

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template