Tuesday, December 15, 2009

Rumah Mek>> OU>> IKEA> > William>> Rumah Mek!!


Layan gambar dulu na...macam nak habeskan upload gambar di fesbuk dulu...

roger and out....come back later on...


Let's continue writing....owh..plan baik punya Sabtu ari tu....ingat pas abes keje, terus nak melaksanakan tugas-tugas isteri mithali...ye la...nak gi beli barang-barang dapur yang tak terbeli time tesko semalam....kendian, berniat nak buat housekeeping jugak..maklumla...rumah macam tongkang pecah...kendian, nak isi masa lapang bace novel yang baru beli...and den, haruslah jugak menekan punat washin machine memandangkan baju-baju busuk tapi x kotor sangat..maklumla..keje di MapKing sekadar melabuhkan bontot di atas kerusi dan dihembusi angin ekon saje...mane nak kotor kan......suci murni sungguh niat tuh....hahahhaha....

Tapi sekadar berniat sajelah, sudahnya kuar merayap jugak ngan senah and syed....syed rojer I ketika di opis...ingat beliau dah lupa tentang aktiviti merayap neh...ye la..seminggu sebuk di opis...wiken mesti la nak rest di rumah....and kebetulan jugak, senah tengah on9..terus ajak beliau skali...mati-mati I ingat senah on9 di spa sebab bila I tanya dia..dia jawab..."aku tengah jenguk-jenguk spa ni"...mula nak bayangkan senah tengah on9 sambeil bermandi lulur..atau mandi bunga ke..bertangas ke (untuk kurangkan keputihan)...berurut ke...pergghhh macam datin-datin pegi berspa sambil menggoda anak-anak ikan via lappy..hehehehe...rupanya misunderstanding...bila I tanya lagi skali...dia tengah buat apa...ini jawapan yang diberi..."Aku tengah update SPA...lama dah x berupdate"...adesss...tertipu I...I dah lama x apdate2 Suruhanjaya Perkhidmatan Awam nie...sometime memang rase putus asa...tapi Senah pengejar pekerjaan awam yang sangat tegar...Mek tertipu....bijak sungguh senah mengaburi mata I...

Tengah dok bayar kat cashier..masing-masing dok apdate kedudukan terkini...Senah on de way...Syed dah sampai...hahhhh???? sampai mana????? dah sampai umah I...aik..cepat bebenor..tadi kata kat UIAM Gombak....gile laju mak lampir syed drive neh...jaga2 weh...speed trap banyak.....sampai je kat tempat parking...tengok molek dua beradik tu dok tunggu...eh...dua-dua dah sampai.....I lambat sangat ke beli barang tadi...hehehhehe...janji kol 3..tapi time kat bawah tu pun dah kol 250pm...so x sempat la kalo I nak bersiap....disebabkan cuaca panas terik..I pun ajak mereka nek rumah dulu......

Syukur Alhamdulillah..keluarga kami mencipta sejarah..yeahhhh...pinjam ayat iklan Hai-o yang telah Senah eksploitasikan, bila buka tudung nampak ade lauk ayam masak sambal dan sebagainya....harusla isi perut dulu..I x makan ape-ape lagi neh..I ajak diaorang join skali, tak nak pulak...malu-malu nyau.....tima kaseh la teman I menjamu selera...pas tu tunggu plak I berdandan..hhahahaha...tapi time makan tu depa dah mula gosip secara surface..sambel ambek kesempatan kutuk I sket..."Weh..ni kalo minum x basuh nie...sat lagi Mek tulis pulak dalam beloggggg!"...ape...terkesan ke ngan N3 I yang dulu..hehehehhehe....??
isu pertemuan kali ini adalah membuat post-morterm apa yang telah ditulis di belog...hahahhaha...senak perut gelakkkkkk...okies...jika anda tak bersedia tuk terima kritikan, jangalah ikur jejak langkah kami..atau berjimba ngan kami....

Sekadar berjalan-jalan melenguhkan kaki di OU...pelik..kerana I ngan Senah tidak membeli ape-ape....mampu menahan nafsu yang maha boros ketika berbelanja....Syed yang overdose..tapi I terpaksa la telan dan terima kata beliau...memang benar, harga sepasang kasut kaum Adam boleh membeli 3 pasang kasut kaum Hawa yang sememangnya nak dibeli tiap-tiap bulan...hehehhe..jadi Syed kata, memang die nak belanja habes-habesan....jadi tukang pegang barang yang beliau beli je..I ngan Senah memang persis Girls In The Black II...
kan indah kalo beliau hadiahkan kami berdua ape yang ade dalam plastik Parkson kaler kuning hodoh tu...beli mahal-mahal pun macam sedih je bila x dapat paper bag...seriyes rase nak sound...cam belagak je yang jaga cashier tuh...


I hanya mampu berposing di depan butik milik Zara Hussein ini sahaja...
kerana memang 10 tahun lagi pun..I rase sangat bersalah kalau shopping kat sini pas tu 2/3 bulan I terpaksa miss soru.......x sanggup weh...I rela abeskan duit tuk makanan lagi....
biarla orang nak kata I x up to date pun...
tu la masalah I..bila I pegang je..or bekenan..sure harga RM3++ and above.......mau menyesal kalo beli..agak je la kan....yang under RM100..rase macam x cukup kain je...
so..I ngan Senah..memang sepakat membawa berkat la..
KAMI TAKKAN BELI APE-APE DI SINI..
tak mampu...hehehe
Syed beli kasut...jelesnye sebab dia dapat paper bag Zara!




Kami menghabeskan masa lebih kurang 4 jam di OU..kemudian meneruskan proses berjimba ke IKEA..tujuan ke sini memang tuk membeli hadiah-hadiah kahwen sahaje...tapi ade jugak terambik tuk diri sendiri...I umpama berpuasa..dahaga ya amat....tapi sampai membeli di IKEA pun masih x dapat meneguk sebotol ayer mineral..dah la tekak rase kering lepas dok ngup ngap ngup ngap beskut pamos amos......syed suh tahan perasaan dahaga tu...katanya...word dahaga slalunya kaming with..dah terasa lapar dan dahaga...hampeh....I betol-betul dahaga la...sebelum bergerak ke William...memang I beli sebotol mineral water ngan orange juice..nyaman bila dapat telan ayer...tapikan...ade Memori Daun Pisang di IKEA...hahahhahahaha......Memori Pemerah Lemon....shhhhssshhhhh...syed...kami x crita aih...ang usah la risau....

Den..terus tuju ke William...mujur sampai-sampai terus dapat tempat...kalo lambat sket..dah kena tunggu....kami hanya order 2 main portion...and satu pencuci mulut...Cheese Nan tu leh dianggap pencuci mulut ke..keh..keh..hentam saja la labu...so..3 benda je la..mujur x order 4..kalo x...memang x de sape la kot yang nak makan yang keempat tu...








Dari kiri...!!!cepaaaattt..jalannnn...
Strawberry Banana....Honey Peach Manggo...Ribena Longan
semua ice blended..soooo kaming dalam bottle lah...

Spiral Pasta Arrabiata Meatball With Beef....

Nasi Goreng TomYam Ayam Pandan

Yummy...!!! My Paberet..

Cheese Nan....

Tengah menuruti tuntutan hawa nafsu...

Di pertengahan aktiviti membaham...
I soh Senah pose...tapi nampak gayanya...
beliau nak buat gaya pis pun dah sangat bermasalah...
dah x larat katanya....


Inipun setelah kami membaham hampir 3/4....
masih nampak macam x luak kuantitinye....
masing-masing dah surrender...
so layan sembang sampai larut malam....

sikit-sikit dok suap ke mulut...akhirnya...
habesla jugak....


Licin...I x dapat bertahan lebih lama...
terus ajak Syed pulang kerana call of nature....
mane ade toilet awam di situ....

Kami meneruskan aktiviti menggeletek jiwa di umah I pulak...
biasa la..kalo berenti..mane penah diam...story tu tak penah habes...heran jugak I...
sampai bila-bila pun takkan habes gamaknya....
sambel-sambel tu Syed balut hadiah tuk Apem dan kawannya...
Beliau x dapat ke kenduri Apem..
maka dengan demikian...passing kat I je la...
alang-alang dah nak membalut hadiah....I soh la dia balut hadiah-hadiah I jugak...
maklumlah..I nie sememangnya pemalas...
kalo beli hadiah pun..sure pegi hantar kat wrapping counter..tapi kali nie x sopping di Jusco..
mujur ade syed...boleh beliau balutkan..thanxs Syed...



Upah diaorang ngan kopi o cap 434 Muor johor.....
senah kata suam-suam kuku...hahahahha
oooo...I ingatkan panas lagi air tu..sebab sentuh kettle rase masih panas...

Kusyuk giler buat riben!
kalo I...memang maap la nak buat reben..i x kreatip..
dan sememangnya x suka ngan benda-benda seni....
slalu I beli je reben siap dah yang jual kat kedai bunga tu...




Senah nampak gayanya tahan mata saja...
memang dah keluar embun-embun jantan...
cuma tinggal tidak menghampiri waktu syuruk sahaja...
mujur la...esok I nak kena bangun awai wei...
banyak benda lagi yang nak dibuat.....
Senah menjadi orang ketiga kerana bimbang kawannya yang seorang ini ditangkap berkhalwat ngan rakan baik sendiri...auuuuuwww...sungguh getirrrr keadaan itu...
tapi kan....kalau berdua..yang ketiga tu slalunya.......eh..tak sampai hati pulak I nak sebut...

By de way Syed, I sangat x leh lupa Memori Pemerah Lemon...
dan juga kisah Suhana dan Kak Zah....hahaha...sungguh menggeletek pankreas...

"Suhana...Kak Zah letak sini ye..terima kasih" betulke ayat dier macam nie...hehehe..kurang ingatan tapi beginilah...terus terbayang-bayang gaya Kak Zah

18 comments:

diri ini.... said...

ko mkn kat william? berselera? aku fail la kat situ..

Cik Faridah Huda said...

paberet tu weh...
ko x suka suasana dier ke...?
aku tolak tepi suasana..hahahhaa..
aku macam agak addicted ngan william..cuma x nak la mengajar diri pegi selalu...

Cik Faridah Huda said...

blogger suka lepak sini...pelik..ang x gemar..hahahha..William Kelana Jaya neh...suasana 1 Malaysia syed kate..

diri ini.... said...

aku rase macam geli..xtau apesal.. tapi bukan sebab tu kedai cina ke hape..sbb aku makan je kat kedai cina.. tapi yg terpilih.. william mmg out.. kat tepi umah aku ade kedai cina..nasi goreng seafud dia wallah.... nanti aku bwk ko mkn sini..

Cik Faridah Huda said...

oppsss...kena betulkan fakta...marah pulak blogger2 yg slalu lepak sini...and memuji serta memuja uncle william..ekcelli aku dah penah buat review pasal William di entry2 nan lepas....Baba n Nyonya...

kalo nak better place..disajes kan ke Murni TTDI...die mmg berkonsep restoren..menu lebih kurg mcm William coz diaorg adik n abg...tp aku suka open air

tapi aku x penah makan kat kedai betul2 Cina..x brani n was2...Chinese Muslim aku suka la...dulu time kecik..bulan posa..aku penah melalak minta abah aku belikan teh es time tghhari buta...abah aku hentam beli kat kedai Cina...bila dia hulur, terus x jadi minum...aku kecik2 pun dah rase was-was...hahahha

diri ini.... said...

sbb yg kat KJ tu mcm cacamerba sangat...konfuse aku..

.::haS::. said...

suatu ketika dulu aku pun penah x berselera di william...dah sampai..x jadi duduk..terus balik...

tapi malam tu mentrykan diri gak lah...

Cik Faridah Huda said...

sbb tmpt die agak horror for de first timer..

1st time,aku pun terkesima gak..sambil terpinga2..betul ke kwn2 aku yg gila punya standard nak makan kat sini????? tp diaorg mmg suka jalan2 cari makan...

diri ini.... said...

aku pon da parking time tu, tapi bile tgk mcm ayyyooooo gitu, kitorang pon gi makan kat lain.. tp memang salu dengar akan kehebatannye

SYED NAHAR said...

oh..perdebatan isu uncle william...
aku tak tau lah, tapi atas dasar pemerhatian, para pekerja mereka byk budak melayu (lelaki saja). customer yg datang pun bukan setakat 1 malaysia segala bangsa, tapi jugak para wanita bertudung....so aku yakin la masa tuh.

konsep makan di situ sebenarnya sama dengan makan di kampung baru,KL. cuma kampung baru kedai nya berderetan banyak. kalau di situ, cuma uncle william je. so nampak agak jelik tapi tahap turapan jalan raya sama saja even di kampung baru turut kelihatan anjing melintas jalan. tak leh nak kata apa.

hehehehe...

sekian,
-insan suka makan-

SYED NAHAR said...

pamos kak zah! hahahaha..

opst kisah pemerah lemon tu nanti aku story sendirik..eheheh
revealllllllllllll!

Cik Faridah Huda said...

emy ju ~
hahahaha...aku nie pejam mata ja ngan environment dia..meja kadang2 bergoyang..dan juga tisu muka cap tesko...

tp aku suka ngan makanan dier..rase berbaloi-baloi compare to Victoria Station..hahaha..pas nie rase nak menketedarah Seafood Platter, Nasi goreng Ketam nge Lamb Chop plak......

whose next want to join me??? Kak Ekin n de gang may be...

Cik Faridah Huda said...

Syed ~

ye syed...aku x leh control gelak bila ingat kisah kak zah...demand sungguh si bibik itu..

masih terbayang aksi ang meniru gaya kak Zah yang membuatkan suhana rasa jelik dan malu kepada para kazen yg sama2 meningkat remaja...hahahahhaha...I Likeeeee

SYED NAHAR said...

kak zah memang begitu..
la ni akak aku tengah pikir mcm mana nak tinggalkan kak zah di rumah sementara dia n family pi kenuri di penang..sebab akak anna aku amik bilik cukup2..sapa nak tido ngan kak zah...idok ler!

Cik Faridah Huda said...

kih..kih....
x padan ngan bibik...kalo dok hotel, pasti nak bilik sorang2...ate dah buat penguasaan empayar secara kuku besi....tapi kalo kak zah x de..sure tiada kisah spt itu....

d'sandalwood said...

salam sudu,

cheese nan tu menggiurkan betoi!

SYED NAHAR said...

aku tak su ka roti nan!hahahah..

Cik Faridah Huda said...

Nan...

Salam sudu kembali....

I mmg suka makan roti nan...tambah2 pekena ngan ayam tandooriii

Syed ~

La...ang x makan roti nan ka..patut x sentuh....hahahhahaa

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template