Tuesday, December 22, 2009

Mixed Feeling On Her Big Day....





Mek tengah ambek mood juga feeling ala-ala Mahima Chowdry dalam filem Dhadkan....

Mendendangkan lagu Aksar Is Duniya Mein untuk pasangan mempelai walaupun tidak mengetahui maksud lagu tersebut secara telus dan tulus...namun disebabkan Mek merupakan peminat fanatik Bollywood.com suatu masa dahulu dan sering mendendangkan lagu-lagu terutama dari pilem-pilem Bollywood yang melatop kebabooomm ketika itu seperti Kuch Kuch Hota Hai, Dhadkan, Mann, Dil Hai Tumhara, Mujse Dosti Karoge, Raaz, Murder dan sebagainya....memang kena la ngan halwa telinga Mek...seriyes ngah feling pakai saree tali halus sambil goyang-goyang punggung and kaki bagi bunyi gelang gemercing...stand by nak masuk vokal dah niee....untuk lebih impak maksima..sila buka youtube..den search video klip lagu ini...dan dengar di halwa telinga memasing sambel bacer entry....hehhehee...moh kiter feeling Bollywood beramai-ramai....

Perghhh! Jejak kaki ke Majlis Resepsi belah Izhar atau lebih manje dipanggil Jaa..memang x ubah macam p kenduri kawen ala-ala Bollywood....ini memang jelas dan nyata...yang pihak keluarga Jaa masih ingin mengekalkan tradisi mereka..Jaa mix culture..tapi bagus jugak..boleh rase suasana baru....x sama seperti kenduri lain...tersuntik semangat...hampir-hampir nak bergelek bila dengar lagu Bollywood sepanjang majlis...kalo tengok para jemputan pun and family sebelah Jaa, mereka banyak mengenakan punjabi suit....silap x pakai Punjabi Suit sama...hehehhee..eh Norihanan bukan ke ade Punjabi Suit...kalo kita taw, pakat-pakat pakai Punjabi Suit pun best jugak.....


Srrrrrrrrrrrrrroooooooooooooooooootttttttttttttttttttt....ekceli sangat mengambil masa nak tulis entry neh.....sungguh syahdu perasaan x usah cerita la......apehal?...ko nie PMS ke ape Mek???dok tersedu sedan je dari tadi......may be jugak la kena penangan PMS sebab dok tacing je lately...lagipun memang masa bulan mengambang dah nak dekat.....mixed feeling weh...mixed feeling.....sungguh terharu..sungguh gembira...sungguh tacing...sungguh rase nak tumpah ayaq mata...sungguh sebagainya.......jarang sekali berperasaan seperti ini kerna dengan yang terdekat sahaja dapat menikmati perasaan spt ini.....lagi tacing bila tengok pic di bawah....supposed be ade Zah ngan Nuhu pelangkap rasa....namun dua sahabat itu tidak menghadirkan diri...Nuhu tengah pening-pening lalat mengandung anak sulong...Zah pulak memang ade hal x dapat hadir....


Owh mereka dia atas pernah mewarnai hidup Mek suatu masa dahulu.....
sungguh akrab melakukan pelbagai aktiviti bersama....
mendobi baju bersama..mengiron baju bersama.....makan bersama...gosip bersama...solat berjemaah bersama kadang2 sodorm jugak bersama!
Outing bersama...meluah rasa bersama....study bersama....minum Teh Orang Kampung bersama...pekena Yong Tau Foo bersama...main Band bersama....
cari kelumumur bersama.....tidor bersama.....kongsi toto bersama...SAEI bersama...lari dari beruk bersama...mandi Burmese Pool bersama...huwaaaa...banyak sangat bersama...memang sungguh BEKERJASAMA! 5 tahun beb....
Jadi cammana la I tak sedih tengok gambar nie bila balik dari kenduri....

Senah...ko jangan purak-purak gembira!Kita nie berperang ngan perasaan je nih...
sungguh tabah melihat rakan baik naik pelamin......Senah..ko jangan la naik pelamin dalam masa terdekat...sedih aku weh......dah la norihan tu macam x lama ja lagi...ayat-ayat azizah di fesbuk juga mengundang resah kita....

Ceria! I ngan Senah tiba awal saat dewan masih lengang.....
kami juga meninggalkan dewan setelah dewan tu kembali lengang semula.....
Natasha Aqilah diwar-warkan hadir awal....tapi kami tidak sempat bertentang mata pun ngan tunangnya...Encik Wildan Huzaifah!kita perlukan pengesahan Natasha Aqilah secepat mungkin....

Pic ini juga layak diframekan...ya..terasa nak cuci 12R pas tu letak frame..dah lama dah x melakukan aktiviti mencuci gambar semenjak zaman kian canggih manggih...hehehhee..mujur paksa Mek Ai amek gambar gak..kalo x, beliau dah nak balik....

Bergambar lagi sebelum Ijan+Bapak, Afiq n Said Zulkarnain pulang....

APEM tayang kerubung dia....ntah la..x tau nak letak nama apa sebab tak taw...Veil kah???

Harus diberikan pose yang banyak bersama APEM demi memuaskan hati....

Emon sungguh tabah datang kenduri rakan-rakan even jauh skali pun...
lebih kagum beliau datang seorang diri dari Ipoh.....
Syed dapat mengavailablekan diri setelah tersilap percaturan kenduri ahli keluarga sendiri...
I tumpang Senah on dat Day......

Tawa dalam tangisan sambil melaga-lagakan pipi!

Mulut Apem pasti lengoh sebab kena dok sengih sepanjang masa....

Apem, Mek dan Idasary Ibrahim.....kami pernah sedorm selama 3 tahun berturut-turut...
Kami bangga menjadi warga Enggang walupun rumah Enggang sering dikaitkan ngan budak pompuan yang 'sehat-sehat' belaka...ate nak buat cammane...hat leh lari laju apem sorang ja..hat lain tu layak masuk lontar peluru namun tergugat dengan kehadiran Nor Hayati Yahya dari rumah Garuda kot...hahahhaa

Kami banyak berkongsi kesah!
Bukan senang untuk ke kedudukan sekarang....
harap bahagia selama hendaknya...

Apem lepaskan pelukan Jaa demi memeluk Mek sebentar cuma...
Pas nie kembali memeluk Jaa..hehehhe



Khusyuk mendengar taklimat ape ntah dari Mek yang konon-konon dah khatam buku kebahagian rumah tangga.....



Isk..jangan dok usik sangat bulu mata elesu neh...!!
x brapa menjejaskan wajah di dalam gambar..cuma ang je la tak selesa apem oiiii...

Bulu mata elesu asek tercabut...gam x kuat...Mak andam pun x dak dah nak refer bagi...

Masing-masing terdiam..di saat-sat akhir ingin berpisah....
kami agak menguasai pentas juga memonopoligami DSLR Syed dari awal majlis hingga majlis nak abes...Ibu Jaa siap bagi dua paper bag tanda memang kami set-set akhir keluar dari dewan
rasenye...brother berdua yang jadi photographer diaorang pun rase dah nak halau kami dah..
naseb la Bro!

Kami sememangnya ceria dan suka bergelak ketawa!


Pis!Gang Bas Sekolah kain puteh kot biru....
memang Di Sini Pemimpin Dilahirkan..hahha..poyos...

Apem...rasenye aku dah tunai janji nak dok dari tmula sampai habes mejlis ang....
aku turut mengheret sama si Hasanah, si Syed baiya, Si Norihan dan juga Mek Ai yang lewat tiba......molek-molek la jadi bini Jaa...moga-moga jadi isteri SOLEHAH * sambil menjeling Emy Ju...hehehe...juga isteri mithali bukannya isteri bertali...semuga dimurahkan rezeki..cepat dapat baby....jangan sedih bila nak pulang ke Kapit!
Kepit-kepit la skang sekerap yang mungkin...sebelum terbang ke Kapit walaupun Jaa ikut sekejap cuma.....

Pem...aku x dapat kawal perasaan...aku nak teriyak gak untuk hang..tanda GEMBIRA!
dalam hidup ini, memang sukar untuk berjumpa ngan kawan yang betul-betul menghargai kita...tapi aku sangat bersyukur kerna dikurniakan rakan-rakan seperjuangan yang begitu baik hati serta memahami aku sejak dari dulu...kini aku melepaskan seorang demi seorang menjalani kehidupan masing-masing..kerana itu memang fitrah manusia, sampai masa pergi lah ia....dan aku masih dan tetap menghargai rakan-rakan yang masih bersama.....kerana mereka sangat berharga dalam setiap detik hidup aku.....sebab suatu hari nanti, mereka juga akan pergi....cheewwaahhhh...habes puitis la tu kononnya mek tuh...

Pem...selamat menempuhi kehidupan baru!

13 comments:

diri ini.... said...

best gak tema bolly gini ek..nak buat gak la nanti... awww
motif buat mak sentap ngan word solehah?

SYED NAHAR said...

hahaha... mek sedi tapi dalam ayat duk cover2.. tak pa lah mek...merelakan apa yg ditentukan...biarlah...

hahahahah...

Anonymous said...

xtaula mcm mana plak reaksi mek kalau syed yang kawen..hehe..sila komen mek..

Cik Faridah Huda said...

Emy ~ saje bagi penekanan...hehehee...eh nyesal plak x beli tudung ngan ko itu ari..tp time tuk x selera la...REDHA time tu..tp balik umah meroyan sebab x beli..x pa la..len kali...

Cik Faridah Huda said...

Syed ~ owhhh...besala....aku nie suka sensetip x tentu pasal..x mengira tempat dan sebagainya...hehhehe

Cik Faridah Huda said...

Anon ~ kena tunggu syed kawen la baru leh deliver perasaan itu....kitaaa tungggguuuuuuu....

diri ini.... said...

mungkin ko takot silap percaturan persis aku yg baru sampai da silap percaturan di CK Jeans.. cess...
xpe, amek iktibar..kite kena pasang niat sebelom memulakan aktiviti perjimbaan

Cik Faridah Huda said...

ko bukan setakat x pasang niat....kena perasap The Curve tuh lain kali...baru naik dari eskelator dah silap percaturan...anggap je ia sebagai keperluan bukan kemahuan!pujuk dr sndr...hehehhe

diri ini.... said...

mungkin aku akan pakai mende yg bukan keperluan aku tu siang malam nak bagi berbaloi..

pasal besties ko kawen tu harapnye ko tabah dan kuatkan semangat..aku yg ex kawen lain pon boley relax je.. siap berjimba ngan korang lagi..hahahaha

tapi april ni besties aku kawen.. bersediakah daku???

.::haS::. said...

"minum Teh Orang Kampung bersama."..yang ni je aku x join ye..hahaha...

sedih sebenarnya..walopun aku bersama korang 2 tahun je..tapi sgt meresap kejiwa persahabatan ini..huhu...

Cik Faridah Huda said...

itu norhafiza osman...suka ngabehkan sasi baki minuman busuk itu...hahhahahaha

ijan said...

Woww!!..2 thumbs-up..heheh..menarik btul blog mc rieda ni, esp this entry..keep on blogging, really enjoy it;)

Cik Faridah Huda said...

tima kaseh menjengah...

eh ijan...entry pasal diri anda sndr time berkahwen ngan bapak pun ade..cube la cari..ala-ala tresure hunt gitu....hahahaha..hadiahnye???hadiahnya dapat bace ksh kawen sndr..p~

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template