Saturday, December 12, 2009

Hari Ini...Best Friend Saye Kawen...



Hari ini....

seorang lagi bes friend saya kawen!!
Saya sepatutnya berada di Penaga, Pulau Pinang..
menemani beliau dari saat akad nikah sehingga majlis selesai...
namun saya tidak dapat memenuhi hajat itu...
kerana berada di opis..*juga kekangan-kekangan yg lain yang malas hendak dinyatakan di sini seperti kenduri cipet di Ampunk esok..kata x nak nyatakan!kenapa nyatakan jugak...
jadi apa yang mampu dilakukan..hanyalah mengepos entry secepat yang mungkin...

Namun begitu..semalam kami telah menghabiskan sisa-sisa masa bujang (dia la..saya pasti akan bujang selepas tarikh 12/12/2009 n tak tau sampai bila....) melalui telefon sahaja...

"Mek siap ang kalau ang x p kenduri yang belah Ja'a punya"

"Wey sedih la Mek..x leh yo ya macam dulu dah ngan ang..pas kawen pun tetap kena dok Kapit..tapi nak pindah kat bahagian yg ade coverage hs sket" *ye ke ang sedey Apem..kok heppy gitu nak jadi raja sehari....

"Mek...ang doa la kat aku na...."

"Kalut la Mek..aku tengah kalut nie..inai pun x boh lagi..depa baru nak p beli.."

"Mek..aku nak ambek gambar banyak-banyak ngan ang time aku berbusana pengantin neh...tak kira...ang kena dok sampai petang time kenduri belah sana..."

"Putus Sedara kalau ang x tunjuk muka..hahaha"

itu antara bait-bait kata dari Apem...dalam dok kalut-kalut tuh pun...
sempat lagi col and abeskan credit...
aduhhh...sebenarnya..dah tak terkata dah...
ceria-ceria pun..leh jadi sebak juga akhirnye...
ape pun....itu sedih tanda gembira...
APEM...I'M HAPPY FOR U DEAR...



APEM dan saye telah berkawan sejak tahun 1997 lagi..sejak hari pertama menjejakkan kaki di SERATAS sehingga sekarang....jadi..sungguh banyak memori yang tinggal...!ye sangat banyak...saya x nak tulis...kerna bimbang akan membuatkan saya menangis di depan computer...

Saat saya mengepos entry ini...kemungkinan APEM sudah sah bergelar isteri orang...
hoh....time NUHU kawen dulu pun, ayaq mata nie nak keluaq jugak...
kenapa la suka nak ade sesi touching-touching...bencinyaaaaa....

APEM..kita bertemu di GOMBAK sajala.....

22 comments:

.::haS::. said...

ye..semoga apem bahagia..

d'sandalwood said...

apem tak jempot mr goh ka? nanti dapat hadiah bola basket sejibik.

naeims_ab said...

laa..apem kawen ari ni ka?? tataw pun...belah laki bila plak??

khairul said...

kalau nak ikut sedey tiap2 hari lah sedey coz ada je nnt org nak kawen huhu...semoga berbahagia hendaknya :)

SYED NAHAR said...

naim turut tidak dipadah? biar betik?? kepada mek..jgn lah dikau sedey sebab ko pun mcm tak lama lagik.. kan da ada ehem2...tepaksa la senah jadi pengepit hang sementara solo...

hehehehe... hari ini diriku berbau haruman azzaro. hahahaha...

Cik Faridah Huda said...

haS~
kenapa begitu lemah komen ande...
isk...kalau la bulan nie bukan bulan 12...sah aku seret seniah ikut aku turun penang...apepun...kite perlu merancang perjalanan yg ekonomik coz skang eco-no-money...

Cik Faridah Huda said...

d'sandalwood ~

Jemput je jelmaan Mr. Goh iaitu syed nahar yang amat pakar skali meniru suare garau Mr Goh...by de way..perlu ke pengantin baru dpt hadiah bola basket...x sempat nak main punya * ade maksud tersirat...tp aku malu nak tulih..hahahaha...

Cik Faridah Huda said...

Naeims ~

lorrrr...ande x taw ape2 ke naim? aku dah post entry jemputan kawen...may be ang terlepas bace..and aku pun dah tag di fesbuk..mungkin aku termiss ang....

kenduri jaa ari ahad neh 20/12/2009..mai la bawak isteri..hehehe

Cik Faridah Huda said...

abg yo ~

hehehhe....sedey tuk org yg rapat2 je...orang puang memang suke tacing2 neh....

erk..abg yo bila lg???hehehhe

Cik Faridah Huda said...

SYED ABDULLAH YAHYA NINGAH ~

Jika seniah solo boleh la beliau menjadi penyepit mahupun pengapit...aku gusar jika dia melangkah dulu kerna beliau pernah menyatakan hasrat hati ingin berumahtangga pada usia 26 thn..

tak pa..aku ade pengapit simpanan jika seniah dah x available...Yudia Karmila Yusop..kih3x

diri ini.... said...

mek..aku pon boley jadik pengapit mu.. aku bujangan sepanjang zaman.. ;)

Cik Faridah Huda said...

aku ing ko berdendam sehingga x nak mengomen en3 yg ini...
maklumlah..apem kan ade lam list wadi gak..hahhaa

aku x pecaye cinta..heyheyhey..aku tak pcaye cinta(ulang la brapa kali pun)...aku x pecaye pd omongan kosong mu!

diri ini.... said...

wohohoho... kalo ko buat liputan pasal dia kawen ngan princess tu pon aku tetap komen kalo aku ade menda nak komen.. disebabkan ko xde buat liputan di hari pernikahannye, aku nak komen kat sini la.. nape pengantin pakai seliper je..xde kasut ke? rase nak bagi pinjam kasut-kasut aku..xpon aku bagi balik kasut yang wadi pernah belikan untuk aku dulu untuk dia pakai time nikah tu.. opsss..tersebut nama pulak.. ampuuuunnnnnn.....

Cik Faridah Huda said...

oihhhh..kami dah buat review pernikahan mereka...time berjimba hari sabtu yang lalu...aku rase princess memang wasatiah orangnya....secalit lipstick pun x nampak..mungkin pakai..tapi x setebal aku pakai...senah kata..mungkin sekadar sapu bedak saja (seng betul kata2 senah nie)..and syed x henti-henti mengulangi ayat ko part tengok handbaeg dah tawu pada ngan keluarga pihak lelaki....

aku memang x leh p mejlis Wadi sebab kena p kndr apem by hook or by crook...wajibulghunnah..no kompromi! ko pegi ke wedding wadi?asal aku terase manje plak membahasakan Mawardi ngan panggilan Wadi neh..isk..isk..isk...

diri ini.... said...

mungkin princess tu itam so mekap tak lut..hahahahah
aku nak buat entry khas.. tapi mcm biase la protected entry..kang kena santau plak aku yg xde pendinding neh...nanti aku bg pasword.. banyak nak hurai dalam tu..hahhaa... bukan jeles, sbb xperlu pon nak jeles..tapi being pompuan xsedar diri mcm aku ni, harus la nak cot cet cot cet kan???

diri ini.... said...

pastu aku xgi la wedding dia sebab dia xjemput pon..mungkin dia takot aku berkelakuan kurang sopan seperti selalu2 tu.. mesti dia tau aku akan gelak berguling di hari kejadian.. dia pun da delete aku as his fren dlm FB.. mungkin dia tak sanggup tgk kemantapan aku berbanding princess dia..huahuahuahua matila aku perasan xhabes-habes..

.::haS::. said...

bukan lah lemah komen ku..turut berasa sedih bila kawan2 ramai dah menamatkan zaman berjimba bersama rakan sebaya...hahaha..

oarng kata kalo anak dara jadi pengapit..t lambat kawen..hahahaha..

orang kata..aku x kata..

Cik Faridah Huda said...

diri ini ~

tak pe diri ini....aku akan nantikan protected entry itu..nanti jangan lupa send paswed kat aku na..

Cik Faridah Huda said...

haS ~

aku pun risau gak neh...risau kalau ang pun terlepas seawal tawun depan..kang sape pulak aku nak roger nak ajak g memane...aku rase gang E1-1 kian nak hapus kira...mungkin aku yg terakhir skali...

ye ke?aku ingatkan jadi pengapit cepat naik pelamin...

diri ini.... said...

harus.. buat mase ne semua protected entry aku gune paswed yg same je..huhuhuhu

naematul.ismail said...

congrats k.apem.moga bahagia smpai ke syurga

Cik Faridah Huda said...

diri ini ~

oo..ye ke..kalo gitu...nanti aku tes paswed yang same je la...

Naeim ~

Kak apem jarang dok beronline bagai nie...mau 1 : 1000 kot br dia nak tgk n3 akak khas tuk dier neh

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template