Tuesday, December 29, 2009

Mak Cik Mary..I Lap U!!



Nape Che Nah x perasan ?? Nape Fiza x cakap?? Dan kenapa I x sedar ade mak cik Mary...

Ntah-ntah...dah ter'belaga' bahu pun...sungguh kurang kesedaran....!!!
Kalau la ku tahu itu mak cik Mary...sah-sah I nak ajak dia berposing skali....

Hahhahaha..tapi siapakah mak cik Mary neh??
Bakat mak cik Mary memang sangat unik...dan sangat bombastic bagi fan mak cik Mary..team opis I dulu memang suka ngan watak mak cik Mary...sebab tu la lekat nama Mak Cik Mary tanpa ade salah sorang dr kami pi selidik nama sebenar..x kesah la apa nama sebenar beliau..yang penting...kat mana si Shahrulezad Mohamdin tu casting si Mak Cik Mary nie...di Angsanakah? di Giant Plentong kah..atau di KipMart Tampoi??atau Kompleks Pasir Gudang????? memang kalo ade anugerah, nak kasi mak cik Mary menang...

Memang kesedaran terhadap Mak Cik Mary nie wujud time citer SinDarEla tengah pamos tawun lepas...tak sabar-sabar tunggu watak mak cik Mary keluar..memang adore habesla I ngan beliau...boleh gelak tahap nak nanges....kalo kat rumah tuh...pasti I ngan Che Nah dah terguling-guling atas carpet sambel I menjerittt...."Uuuuuuuuu....mak cik Mary" rasanya..mak cik neh banyak kot belakon citer2 lain cuma kurang perasan je...terkesan betol ngan watak2 mak cik Mary..kini sanggup menghadap Tari Tirana semata-mata nak tengok scene Mak Cik Mary dan anaknya....dalam citer tu..nama mak cik Mary Isabella...uiiiiiii giler moden nama...hahhaha...eh...Ijam tue anak betul beliau..termasuk kawan Tirana yang pompuan tu..anak beranak belakon...

Tengah cukur jambul anak sedara fiza...

Yang tudung biru tu pun ahli keluarga mak cik Mary...
belakon jadi anak Jibek dalam Cintaku Saerah.....

Alkisahnya si Fiza ym I pas bace entry Sureheboh ritu...memang di situ ade I nyatakan keminatan terhadap mak cik Mary neh....

Fiza : Mek...ang minat mak cik Mary ke???
Mek : of koz..addicted eihhh aku ngan mak cik Mary neh..
Fiza : lorrrr..time kenduri aku, mak cik Mary ade la...
Mek : hah????kenapa ko x cakap time tu..kenapa?kenapa??

Ye....bila dipikir-pikir balik...ade imbasan mak cik Mary dalam pale otak neh...cuma kurang perasan beliau yang real...rugi..rugi..rugi....nak je I bagi kate2 semangat kat Mak Cik Mary agar meneruskan lakonan beliau yang selamba tuh jika dapat berjabat tangan persis menantu idaman....tapi semuanya dah terlambat...peluang bertemu mak cik Mary dilepaskan begitu sahaja akibat ketidaksedaran atas kehadiran beliau..I ingat dia tu juz jiran tetangga sahaja....

Tengah dok lepak-lepak ngan pengantin dan rakan taulan yang lain di porch rumah...memang I agak teruja ngan sorang mak cik neh sebab tengah rancak berkarok....sedap sora!!!!!hahaahha...jiran tetangga pun x abes-abes dok usik beliau..ada yang hantar bunga la apa la....dalam hati I berkata...sungguh aktive 5 mak cik neh..tapi okay la...beliau menggamatkan suassana...I nie perati dari jauh je la coz tempak karok tu di rumah depan melintasi khemah makan....tapi memang sedap dengar beliau menyanyi..tu yang kagum tuh...lagu ape tak ingat...heheheheh

Beliau memang kalut serta penyeri suasana...ke hulu ke hilir I tengok dia...kami pulak lepak sampai petang...memang las2 tu tinggal ahli keluarga pengantin ngan jiran tetangga yang terdekat je la...tapi entah kenapa mata nie x cam...Che Nah yang penah dok kat sana pun x cam...yang dicamnya..anak mak cik Mary sahaja.....

Mak cik Mary time kenduri kawen si piza pakai baju hijau ikottt tema...memang I asek perati beliau sebab macam menjadi ikon kenduri coz asik dok buat lawak...



Nie gambar sehari sebelum kenduri.....

Time Fiza akad nikah mak cik Mary ada kat belakang pakai tudung kuning...
tengok gambar beliau pun I leh gelak..apetah lagi bila beliau bersuara!



Waaaa...mak cik Mary..I lap u lah....

Tak pa la..kot ade rezeki nanti bleh merayap p Johor singgah Pasir Gudang..
den mintak si Fiza bawak p jumpa mak cik Mary di rumah beliau...
x agak-agak punya cita-cita...haahaahaaa
ape salahnya...diaorang kan berjiran..memang dah jejak dah tapi x dak rezeki jumpa mak cik Mary...seboookkk je nak jumpa Mak Cik Mary ntah-ntah time p sana..Mak Cik Mary buzy casting kat Key El...

Rindu kat Johor Darul Takzim tiba-tiba....
rindu uiiii nak makan tauhu bakaq ngan goreng pisang cicah sambal kicap!!!
Ehhh..thanxs kat piza sebab emel gambar mak cik Mary kat I...

9 comments:

diri ini.... said...

whatta? p.a.s.i.r.g.u.d.a.n.g??? (tetibe aku jadik gedik tak ketahuan)

Cik Faridah Huda said...

amboihhhh...mentang2 aku tersebut p.a.s.i.r.g.u.d.a.n.g...koya ko ek!!!!!!

iskk..x reti lak aku nak guna ayat koya tu..tukar la...Poyo..bleh?

diri ini.... said...

org p.a.s.i.r.g.u.d.a.n.g aku sebut foyos..hahaha
weh, aku dpt keje ngan mat terap.. so hujung tahun ne aku amat bz nak pindah..

Cik Faridah Huda said...

murahnye rezeki ko ek??
selamat bergelumang ngan Mat Terap lah ye....

hujung tahun tu bermakna ari ni atau esok je la...lusa masuk thn baru dah..hahhaa

SYED NAHAR said...

haah la emy jue nih...kita yg duk mencari ni payah betui nak dapat keje... rasa mcm tak laku dah...

Cik Faridah Huda said...

Beliau macam ngah bizi pindah randah saje.....hahahaha....

baru hr tu dok buat luahan perasaan dalam objek bergerak..las2 dia dapat keje tuh...hampeh...aku gak melopong setia ngan MapKing neh...!!!!

diri ini.... said...

weh korang..aku tgh bizi amat neh.. ngalahkan buat persediaan nak kawen.. xsempat nak bernafas dgn tenang..yg penting umah kat damansara damai aku tak dpt lagi.. dok hostel dlm kem je dulu..
yg paling penting..aku adelah hot stuff kat situ..boley la aku feeling-feeling PRINCESS pas ne... awwwww

hasil IKS ptg ne aku gi beli.. tungguuuuuu

Cik Faridah Huda said...

hinss..hinss...happp...hinnssh..hinssh hap.....eh pastikan ade tabung bekalan oksigen dalam kete ko emy ju...risau aku ko tercungap-cungap dari Dungun-Sg Buloh-Dungun-Sg Buloh!

Hot stuf macam pisang goreng panas...ok la tu bleh feelin princess sekali sekala....hahahhaha

aku setia menanti hasil IKS di sini..eh minggu ni aku x dak tau..pulang ke tempat asal usul...

diri ini.... said...

ahad aku berpindah..secara rasminye jadi warganegara kolumpo.. cesss padahal sg buloh je pon
isnin aku pas hasil IKS neh..

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template