Wednesday, December 2, 2009

Kelawar Mencari Hiburan Hingga Ke The Curve!

Amboih..jauhnya kelawar-kelawar ni terbang....dari Sentul ke Jalan Duta terus ke USJ patah balik pulak ke Damansara.....akhirnya singgah kat RedBox The Curve! sungguh high klass...jamban ko tak nak...RedBox ko nak ye Mek ye..!!!

Penyertaan : 3 ekor/orang kelawar..
Masa : Janji kol 10.30 pm tp di fetch-up sekitar beberapa minit je lagi akan tiba detik 12
malam...sungguh janji Melayu..sehingga layu mata I dibuatnya sambel x berapa ikhlas
layan Misteri Nusantara...berlibur hingga hampir ke waktu syurukkkkkk....hohmaigod!
anggap je esok tak keje ok.....

Tujuan Utama : 1)Nak lepak mamak je tapi x taw cammane bleh p RedBox!
2)Nak meraikan kejayaan Syed yang dah menang 1st award Project MTD
(entahla..nak terang pun x reti, tanya la Syed...nie kalo2 org korporat neh
mmg berbanggelah!..ye Congrate fren..x sia2 ang dok lukih bunga penyeri
papan kenyataan dulu-dulu)
3)Nak lapangkan otak yang dah kusut n bdn yg keletihan
4)Jadual masing2 buzy every wekend for this DECEMBER...so pilih weekdays
tok bertemu..kalo terbetemu juga time wekend..mmg kami tidak dapat
dipisahkan!
Tujuan laghooo : Habeskan duet..tp x pe...swept credit card yg berkenaan jerk..keh..keh....
Tujuan sampingan : Nak uji keberkesanan operation Tonsil I..adekah ia berkesan..ataupun
adekah ia worth dengan nilainya yang hampir mencecah 5K itu...mahal
sungguh tonsil Mek...atau pun worthless!oooo...kena tya Wan ngan Nahar la
tuk keberkesanan uji pandu ini...sedap tak sora Mek hah?
Tujuan wajibulghunnah : tetap lepak mamak jugak cammana skali pun..umpama mamak
adelah destinasi penutup acara tuk setiap
perjumpaan...walllahhhh...orang layan bola MU lawan ape
ntah...kami x berenti bercakap hingga x sedar telah hampir tiba
waktu syuruk...
Pencapaian aktiviti : 1)Esoknya pegi keje ngan mate yang sebam
2)Pening kepala sbb sekadar bergantung pade Ipoh White Coffee
3)Ada yang check-in surau..check in setor..tp masing2 tidak dpt
melelapkan mata..pendek kata..tiada sapa yg collapse...kagumnyerrrr
ngan dr sndr yg mampu bertahan!!
Lanjutan aktiviti pada hari yang berikutnya : Ingin ke Niichi The Curve juga ke OU..
tp entah kenapa sampai ke IKEA!sungguh x
berdisiplin...







Penuh perasaan juga perah-santan....

Mek...y u are soooooo tanned ha dat nite!!!!!!


Time Syorga Idaman neh...my paberet..irama pop yeh yeh...



Ho ho...lagu apekah time ini...kami sering memberi persembahan duet scr all-out pada malam itu....







Ko kate jangan letak gambar nie kan...
Nah!I letak jugak sebagai kenangan....
Nanti ketika tua...pasti ade sentimental value...


Posing macam nak tayang slipper puteh yang dipinjam saje..
sedap pakai slipper tuh terutama orang yang kuat berjalan cam I
senang nak tawaf sopping complex..kat TESCO RM8.90 je...

nie yang orang..F.O.C..p~



Terima kasih atas aksi ini!
Diriku begitu menawan!hahahhaaha...ade la tu yang menjuihkan bibir..
tanda tak setuju berhubung perkara yg telah dinyatakan..

p/s : part II, sambung esok la...I nak meroyan jap..pedih dan sedih terasa hingga kini..okeh..N3 seterusnya..I nak meroyan dengan nada syahdu...


9 comments:

MiSsZiLa said...

memang best! ok mek, suara dah ok tu,so apa lagi,bila next destination?haha...adakah the curve menjadi port kita la ni?
hah! nahar,mek,sila jawab yer!

nahar,awat kita ni asik pakai sama kaler ja?sapa tiru sapa ni?kali kedua dah ni..ish! ish! make sure next time toksah dok sedondon lagi,satgi mek marah plak..haha...

mek,nichii the curve....wajib jejak tau...destinasi wajib tu klu kak wan jejak the curve,pasti ada yg dicapai...haha...tp make sure poket ada isi, satgi nyesai pi klu x beli...haha

diri ini.... said...

weh..apesal kat dungun aku xsehapening tu? aktiviti aku kat dungun adelah bertungku dgn meletak lappy atas perut..karoke kat sane yg ade pon sejenis jamban yg penuh dgn student poli+uitm dan juge abg2 rempit..abes la ai kena pewwit pewwit kalo join situ..
last aku karoke mase wadi maen snuker kat shah alam, pastu dia humban aku kat dlm jamban karoke yg agak besau la jugak..biasenye dia bayo untuk 20 hingga 30 lagu.. menyanyi la aku kat dlm tu sementara tunggu dia maen snuker..
biasenye tema lagu2 pilu menjadik pilihan..tapi lagu2 retro turut aku dendangkan..
weh, pasne korang nyanyi la lagu s.jibeng tajuk cik ainon janda muda.. gile layan...

.::haS::. said...

nahar menang?tahniah..akhirnye berjaya..

pakai suar pendek je si nahar ni pegi berlibur??macam p lepak tepi pantai dah aku nengok..

Cik Faridah Huda said...

Kak Wan

"suara dah ok tu" juz like dat...weh...kenapa tak telus dalam memberi komen anda? risau jika daku mampu menyaingi kelantangan vokal mu kah..hahhaha...

Tapi restaurant n cafe kat The Curve closed awai sangat..baru koi 10 dah x bleh accept next customer..padahal masih ramai manusia dok berkeliaran..boleh la kalo just nak feeling artist pegi the curve..hahahhahaha

bak kata syed..."kita mampu beli..cuma adekah mampu untuk beli tanpa perasaan bersalah?"

x dan masuk Nichii pun duit aku dah bertaburan habes...sungguh terasa lama x beli baju baru tuk dr sndr..so..i deserve it!

Cik Faridah Huda said...

Diri Ini....

hoh..patut la dah smakin kuwus ko nyah..asek bertungku ngan lappy ko je..kagum ar ngan ko...dah nak masuk era 50-an..hehheheheh..teruskan usaha menungku mu....

Jap! aku nak bayangkan tempat yang ang jejak tuh umpama Summit Bukit Mertajam..yeah...aku dapat rasekan ketidak selesaan bila melihat sopping mall yang skadar dipenuhi oleh glgn kanak-kanak skolah dan yang masih berstatus pelajar...boring la tgk cara diaorg..sometime is menyampah!

Aku kalo karok..yang menjadi pojaan dan pilihan..sah lagu pop yeh yeh, rock kapak jiwang, duet esp seiring sejalan, dangdut..itu perlu untuk gelek!payah nak nyanyi lagu bahasa lain..kerna aku sering dikritik menyanyi seperti bernasyid even tgh mendendangkan lagu Back Street Boy..apetah lagi jika nak nyanyi lagu Beyonce Knowles..so aku dendangkan lagu2 inggeris kegemaran aku scr sndrian berhad ketika drive sahaja!

aku ada kawan nama ainon..baru kawen..tp harap x jadi la seperti tajuk lagu S.Jibeng tuh!cakkk...

Cik Faridah Huda said...

haS

masih belum pernah karok ngan ang senah..teringin jugak aku nak lihat gaya ang berkarok!asek teman p cari kasut n sopping sahaja.......

MiSsZiLa said...

next program,jangan lupa ajak senah menambah bilangan kelawar yg sedia ada...hahaha..

SYED NAHAR said...

dengan senah kita kena ajak awal skit...tak bleh lewat malam nanti menimbulkan prasangka. hehehe ceh kau senah mcm la ayu sangat padahal main bowling aku pun kalah. hahahha... tapi ngan senah i nak dedicate lagu2 rakyat dan nasyid in-team sebagai tanda persahabatan.

jom le senah, eleh senah aku tau suara ko lagi sedap kalau nyanyi lagu nasyid sebab ada kerak-kerak suara kau tuh..percayalah!

Cik Faridah Huda said...

Pick-up awai sket...
kalau keluar awal x rase macam GRO nak pg kerja sangat..hahhaa...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template