Tuesday, December 8, 2009

I.K.E.A..ngabeskan duet...(",)oo~

Jalan-jalan teman Syed di IKEA malam Rabu nan lalu....
Walaupun mata sebam giler...kepala dizzy-dizzy lalat....tapi tak tau kudrat datang dari mana...Terminum kacip patimah kotttttt.......boleh bertahan lagi ke Mutiara Damansara....
sesungguhnya petang itu adelah hujan...kalo ikut mood, time-time hujan cam nie...I memang rela balik berkabung kat USJ tuh....tapi sebab dah janji ngan Syed nak teman dia sopping barang-barang kawen Kak Anna die secara last minute....I pandu uji gak budak katak I yang dah cacat sikit tu ke sana....lagi pun...cheque dah clear time tu..yyeeehhhhaaaa....seronok la sikit kan...kalau stakat seratus dua usung pegi IKEA...sah la x menarik...pas tu time nak mengambik barang tu dok kena pikir lak..cukup ke baki yang tinggal tuk meneruskan kehidupan sehingga cheque clear....lagi la x indah jejak kaki ke sana...tapi....bila dah ade duet...x de pulak benda yang berkenan....iskkkk..selalu cenggini....


Kepada bakal-bakal laki Mek di luar sana....
yang sangat memahami lagi baik budi....
hadiahkan satu seperti ini sebagai tanda cinta sejati....
dah la nak beli umah sndr satu penyiksaan...
dah beli kena renovate plak nak kasi nampak lawa...
kang ape kate sedara mara datang bertandang..*alasan
den...nak kena hias pulak...perabot x mo hat murah2..
at least yang berjenama!
bukan yang berjenama "Berjenama" seperti di Giant...
demand sungguh la....perempuan oh perempuan...


Besnya kalo dapat cam gini sebiji.....
sure rajen memasak lagi...eh ye ke??
ke semakin malas sebab takut kotor......
oiihhhh Mek..x de maknenye...anda kan pantang ade benda baru...
sure nak testing punya.....
Ye...anda kan tidak boleh melihat benda baru kan...?
x yah ambek contoh susah-susah...
Beli shower gel baru je pun dah anak tirikan shower gel lama...kih3x




Dah puas pusing-pusing..and troli pun dah penuh.....baru nak ingat nak keluar mencari rezeki...
Troli tu penuh ngan barang Syed je..I macam beli yang ntah hape2 je...seriyes cam kurang ghairah and tak tau nak ambek ape...ade la grab 2 barang penting yang memang nak sangat2.....yang 1st...adelah laundry bag....uzur sungguh dah laundry bag yang lame...memang harus diganti....second is tempat gantung shawl....supposed be beli 2...tapi syaitonnn x merasuk pulak..so I ambek 1 je....balik umah memang sah-sah...sebahagian je shawl yang dapat digantung..dalam 1/4......selebihnya...tunggu next time I pegi IKEA lagi la.....ader blogger jual sampai RM30++....walhal harganya RM25.90 jer per pack....mungkin berbaloi tuk yang dok jauh...tapi kalo dok dekat...gi je la beli sendiri......

Kami rase..kami x de la kuar lambat sangat dari IKEA tuh...dah beli barang...mane leh naik balik nak p makan Meat Ball...so terus tuju The Curve skali lagik...niat di hati memang nak mengisi perut je ha....tapi semua cafe yang ingin dituju..dah buat sesi mengemas dah..ade juga yang ketua masing-masing dok bagi tazkirah ape ntah..siap kumpul ramai-ramai buat bulatan...hahahha....bagi motibasi kot....finally, lepak kat Teh Tarik Cafe je...ini je yang available....malam tu tekak nak makan Western.....tapi kalo dah berpisah ngan Syed, sure I balik umah terus tanpa makan...nak tak nak, order je la masakan Melayu seperti di bawah...



Iced tea and Iced coffee



Nasi lemak biasa pilihan Syed......
sambal kurang power dan kurang memberi kesan kepada resdung...
Ulat resdung syed lambat bertindak...
mean dia x taruk belacan la tu.....


Oily gila muka....
keluar dari pegi keje...sampai dah lewat malam
x sampai-sampai umah lagi....


Kueh Teow goreng je I pesan....
x mabelles langsung..dilises ape tah lagi...
las-last..Syed yang makan..p~


Ini beli tuk my mum...
Senduk-nyenduk GNARP....bekas lilin...dan juga lilin wangi...
kalo beli yang kat IKEA neh..terbukti kewangian and ketahanan...
tapi dulu zaman tidak beruwang....masuk HINODE SHOP je...
Hinode Shop Jusco Taman U..amat pemes di kalangan student yang ingin mencari hadiah hari jadi...sooo memoriiii...


My Laundry Bag...1 design je...ambek jugak!
yang lama dah tauk ke tong sampah...
tamatlah riwayat "Aku sebuah Laundry Bag"

Tempat gantung shawl...


Tue je yang I rembat...
sungguh x bernapsu.....
x pe la...selamat duit I.....hahahhaa

6 comments:

MiSsZiLa said...

bestnye kalu dapat dapur camtu..huhu...kena cari laki kaya ni mek..haha

SYED NAHAR said...

ada hati kau kak wan nak laki kaya? apa lagik pi la tekel jadi bini no.2 dato najib. ehehehe..asyik pak lah je...

weh mek aku mmg kelupaan yg aku paki baju absorb haba itu hari. sebab bila bergambar ia akan melendut mcm le perut aku besar sangat even mmg bukan 6 packs. hahahaha.. nampak sungguh pakcik2 dengan gaya seluar slack kaler silver...

khairul said...

ayat syok..."kepada bakal2 laki mek"..wakakaka nnt kita susun atur ye yg bakal2 tu utk ke peringkat seterusnya :)

Cik Faridah Huda said...

Kak Wan~

Sila kaberline....jangan terlalu tunjukkan kita nie mata US dollar..wpun hakikatnya..memang begitulah....

lariiikkkkkkkk....

Cik Faridah Huda said...

Syed ~

Che wahhhhh...Six Packs tuh....macam ngan model iklan minyak wangi Boss kat TV tuh je...x pun si Edward Twilight tu!

At least ang dah x kerempeng macam duduk di India dulu...

Cik Faridah Huda said...

Abg yo...

Hoh...mu nak jadi juri khas ke?
keh3x.....nak pilih sapo hok menang nanti....

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template