Wednesday, December 9, 2009

Ubat Rindu Pada Portugese Grilled....

Dihitung..dikira..dicongak...dicalculatorkan....almost dekat 2 tahun x jejak pusat membeli belah di tengah lembah tu....hahhaha...kelakarnya bunyi...MidValley Shopping Centre la..hehhehehhe....dulu rajen la singgah coz naik Rapid KL sah-sah die akan berenti kat MidValley...selalunye pas keje half-day ari Sabtu..before balik ke Selayang, singgah la dulu beronggeng kejap ngan sesape yang available....itu zaman nomad...zaman yang baru mengenal tiket bas Rapid KL bernilai RM2.00 yang boleh ke mana sahaja dalam masa satu hari...jakun betul....tiap-tiap hari sure nak hafal no Bus dan destinasinya.....itu la yang akan diteliti setiap kali bosan menunggu bas...hehhehehe

2 tahun??????lama tuuuuuuuuu....dulu I suka singgah makan kat Food Court dier..ye la..nak masuk kat restoren2 kat groundfloor...setiap masa la full ngan manusia...akhirnya..kalo nak isi perut...kena la p bahagian food court dier...and suka order Portugese Grilled..selalunya combine set Bawal + Lala......since dah lama x jejak..tetiba rase rindu pulak nak makan menda alah tuh...tapi mana nak sama kan....let's try yang kat Tesco Puchong punya fudkot!

Alkisahnya...last week..memang I busy uruskan segala hal peribadi....time lunch hour hari Jumaat hari tu...I pegi setelkan roadtax and renew insurance kete.....memandangkan Maybank Auto Finance tu dekat ngan TESCO, so singgah tesco je la tuk lunch..pusing punya pusing..nampak la menu seakan-akan Portugese Grilled...order yang ini je la..lagi pun nak cepat...malas nak pikir panjang-panjang....



Nescafe ais telah disedut hampir 1/4...
tapi mane makanannye....lapoorrrrr nieee....
"Kakak..sedikit sabar..ada sikit lambat jugak!"
dari gaye bahasa pun uollss sure dapat teka I berinteraksi ngan sape...

Dalam 10 minit menunggu....makanan I pun dah siap..
tarraaa.......

Nasi putih + Kopok + mentimun + limau nipis....


Ini lauknya.....rasa macam makan asam pedas pulak...
memang la..bukan Portugese Grilled...hehehehe
janji ade balut-balut ngan aluminium foil....p~

4 comments:

diri ini.... said...

dikau mmg pemusnah segalanya..dari pagi aku ne mkn roti je konon nak diet.. tgk entry ne bergegas aku bukak peti untuk thaw kan segala barang yg membeku dlm peti.. aku lapo woiiiii

Cik Faridah Huda said...

nak tergelak aku tgk gaya ko makan roti butterscotch tuh..memang sedap tp mahal sket...makan begitu saje pun enak...

tp butterscotch di sini cepat sold out..selalu tinggal yag raisin je..hat tu x sedap sgt....

masak lerrrr...ape lagi..ko kan ari rabu x de kelas..dah..jgn nak bagi alasan...

diri ini.... said...

skang budak cuti sem..adelah dimaklumkan keje aku hanye mengangkang sepanjang hari... aku da goreng drummet tadik..makan 2 ketul..ptg ne nak buat tomyam.. diet kan, xnak mkn nasik la kononnye..

Cik Faridah Huda said...

lupa plak..ko tgh sem break..memang la x de kelas langsung..budak2 pun x de

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template