Wednesday, December 23, 2009

Tersilap Percaturan dengan Emy Napsusyahwat...



Hohohoho..pa pe hal dulu pun..izinkan hamba gelak tawa sendirian berhad dulu...

Tajuk entri nie bukanlah bertujuan untuk menjadikan belog I sebagai belog panazzzzz mahupun mengundang ketidak selesaan kepada golongan yang kurang haluannya ngan kepala otak I..Ia tercetus dari pemilik nama Emy Juliana sendiri....I beriya feeling Malika Sherawat yang seksi wpun muka kurenggg sket and sah tak leh lawan Aishawarya-rai (eh..x reti nak eja nama beliau)..tetiba Emy Ju mencelah dengan menyatakan beliau adelah Emy Napsusyahwat!!!!!!

Emy Ju datang tiba-tiba ke KL..patut la sunyi sepi ari Khamis lepas....terkejut berok I lihat ayat orang ajak berjimak ngan I...hehhehehe..bukan berjimak..but berjimba ok! Maapla Emy Ju...selepas hs I kena format tempoh hari, terus missing number yu....tapi once tgk ayat berjimak tuh..sah la x de orang len melainkan yu.....terus dapat mendeteksi sosok-sosok ghaib yang menghantar mesej...tanpa mengsabotaj Emy Ju, I pun p la tunggu kat KTM Subang...

Emy Ju tersilap percaturan ketika baru je melangkah beberapa langkah dari eskalator...terus masuk CK Jeans...weh Emy Ju, x menyempat betul..x dan nak peluhkan ketiak, beliau dah rembat....lagi satu kan, I rase x pernah datang bershopping di awal tengahhari...rase cam pelik je sebab muncul di pusat membeli belah terlalu awal....padahal tak awal mana pun..I je yang rase begitu....sedang asyik Emy Ju melayan hawa napsu...I asyik melihat sepasang laki bini yang lakinya adelah Mat Salleh persis model..perut six pack barangkali...ader anak pompuan 3 orang...comey belaka!Mane la depa jumpak kan????sure time belajar kat obersea ke ape ke...isk..bleh pulak dok pikir pasal hal org...bukan sengaja..memang automatik...huhuhu...tapi Emy Ju lagi bes....ayat dier lagi mantooppppp...

"Ko cuba tengok tu..muka lawa..rambut lawa..badan langsing...gaya mcm anak Datuk...boipren hensem..mana diaorang dapat eh????"

Pas kuar dari CK Jeans..kami merayap-rayap di The Curve tanpa arah tujuan...payah bila x de arah tujuan..memang takut silap percaturan..Emy Ju pulak tak pasang niat...singgah Nichii sekadar mengabeskan masa testing baju...hampir-hampir terambik dah tapi memandangkan I dah shopping baju dis month...letak balik la...hehhehehehee....kadang-kadang memang kena hadkan perbelanjaan agar tak rasa menyesal di kemudian hari....

Hari ni nak ajak Emy Ju makan steamboat lah! lagipun ujan di luar memang merangsang deria rasa nak makan makanan bersoup/berkuah....tanpa menanya tekak Emy Ju, terus ke seberang... ke The Steamboat Ketam Village @ Ikano Power Centre. Emy..yu kena setuju ngan pilihan I walau nampak macam terpaksa...I tak terasa nak makan nasik la on dat time.....


Banyak pilihan..yu pilih je mane yang yu nak....
bukan style buffet..style tunjuk-tunjuk..ade yang combo set..and ade yg set dia saje..
so kena campur-campur la...tp i pilih yang combo seat for two...
malas nak pikir....den ad on foochuk sepinggan...x leh lawan Flamming dari segi kevariasian pilihan makanan.....


Pis dari Emy Ju...sebelum melantak!

Paper wall Pulau Ketam...memang feeling di Pulau Ketam hahaha...
tapi bising x hengat macam kat pasar jual ikan je...
jenuh I ngan Emy Ju menjerit time nak bergossip...
dah tu jauh sedepa pulak tu jaraknya...
sebenarnya baru nak angkat punggung nak ubah ke meja sebelah..
tapi x dan nak bangu..family sepet mane ntah terus meluru....

Pilih set ini je..memula nampak sket..bila masuk dalam kuah....berlambak la pulak..terus amek masa nak makan selama 2 jam lebih..hahahaha...

Foo-Chuk....I suka benda liat-liat neh....
kok kalu dibeli yong Tau Foo pun..musti dilebihkan benda 4 segi neh...

Sorang sedapur okeh....I amek Tomyam...Emy amek Lite soup...
Eh...ko macam mengiyakan saje semua pilihan I?
Riso pulak jika ade riak-riak ketidaksetujuan..tapi x bantah pun...!
Ha..nie nak komen bab sup pulak...memang ini dimenangi oleh
The Steamboat Ketam Village....Flamming kalah...
sedap dowh kuah dier....yang tomyam la...soup kena tanya Emy Ju..
walaupun I ade tercobek sket kuah soup beliau tapi tangan automatik terceduk kuah tomyam sndr pulak....so..x sempat nak rase yang betul2 sup punya.....

Sambal die pun wallah..kaming with bawang goreng dalam minyak bijan

Kasik rendam n berbuih dulu....

Gini la aksi makcik-makcik perasan muda belia pegi tawaf The Curve...
dah keluar berdua tu...aku amek gambaq ang..ang ambek gambaq aku je la jawabnya....
Year End Sale memang buat I gila....
I lebih kepada window shopping je lately....
dah kurang sket napsu membeli sebab awal-awal bulan ari tu bleh kata selang 2 hari cucuk duet kat ATM....

Salah buat mimik muka!




Jalan-jalan..terjumpak fridge magnet yang cute...
skang neh memang hobi membeli fridge magnet..
macam hobi kaum ibu je....
lovely oiiiii...3D version....mak cik ade la beli.....
tapi kan..baru letak kat fridge x sampai beberapa saat...
ade dah yang terkorbannn....ishhhh!!!!!



Lepas rasa boring kat The Curve...kami heading to Jalan TAR...
time neh dah rojer anak teruna yang sorang tu...
takkan nak biarkan dia membuta saja selepas solat Jumaat....
Emy Ju nak p borong tudung kat kedai yang dia slalu amek tuk Emy Ju Bazaar tuh...
hoh...bagus gak..kalo ade yg berkenan, leh amek skali..dapat harga borong....

First time juga I p time bukan ari Sabtu..ternampak Muaz...
ye la..slalu pegi merayap ke sana time ari sabtu..time ade pasar malam...
sampai x nampak signboard kedai....
komen untuk Muaz Textile n kain tudung neh...
memang murah tapi rase tak terurus je kepala otak time meninjau..
macam dicampak-campak je...heh...x minat la yang macam nie...
erkkkkk...x selesa!!!! rasa macam membeli di pasar yang x memerlukan layanan sesape...
pastu...kurang sket kot bab kualiti-kualiti...
hoh..marah orang-orang MUAZ..
harap-harap kepada peniaga online..x yah la dok p beli kat Muaz pastu nak meniaga semula ngan mark-up 4 kali ganda harga asal..sungguh kecewa ok...
biar amek yang mahal sket..tapi berkualitas!!!!

Eh...on dat day jumpa Mek Ita n hasben serta adek2nya datang borong tudung ngan jubah tuk kedai online dia...tapi I pasti bukan cop mohor Muaz...hehhhee



Leka mentry tudung sehingga lupa nak pakai tudung sendiri time nak balik....


Mek...ko tersilap percaturan ke tak???
Mek jawab...tidak sama sekali sebab apa yang dicari tak jumpa...
Entah kenapa semua yang dilihat tidak berselera...
akhirnya..Mek REDHOOOOO je la....
balik rumah sebelum tidoq..meroyan gak kejap sambil tertanya-tanya kpd dr sndr..
"Kenapa aku tak beli tadi..kalo dak dapat murah...weh Emy, bila ko nak dtg lg!!"

Disebabkan hari nak hujan, terus kena masuk SOGO....
Asyik menerai kasut...bukannya nak beli pun.....
Emy ko cuba belakon sket...asek nak pandang kamera je....






Sah-sah terpampang sale 70%....
sedap jugak kasut neh....kata mek lam hati...
tiba-tiba syed jampi, terus letak balik....keh..keh..keh




Den before balik, pegi menyantap di KLCC sampai KLCC tutup....
gitu je la rutin harian kalo kuar berjimba....
part makan mesti akan terasa punggung melekat di atas kerusi..payah nak bergerak balik!

Dengan segala hormatnya, I menghantar Emy Ju mencemar duli ke seksyen 7 semula...katenye..esok nak pulang awal ke bumi dungun...beliau datang pun scra mengejut akibat ader wawancara dengan kampenai Mat Terap di Kem Sungai Buloh...
Oiihhh...ko nak jadi askar ke emy??????....terus mek bagi tanpa rasa bersalah..pas tu baru la taw keadaan sebenar....rugi sebab emy x sempat nak borong kopok lekor, sata dan sebagainya...tue tanda ko kena dtg lagi bawa brg2 hikmat tuh....tapi I agak kena marah ngan beliau sebab menggunakan jalan siratul mustaqim ke seksyen 7...itu pun sebab Senah penah bagi arahan suatu masa dahulu...maapla wei..I tak reti mencilok!

Balik dari hantar Emy ke hotel tumpangan beliau, singgah Kota Kemuning mengeteh di mamak dulu...tapi I order kopi es..sungguh macam orang tua..huk..huk...


Credit to Miss Jamy Gan for de pics!

5 comments:

diri ini.... said...

walopun silap percaturan..aku nyesal sbb tak beli kasut elle yg aku try banyak-banyak kali tu..
nanti ko emel gambo aksi-aksi berahi aku ek..kalo aku mencemar duli ke kolumpo next time aku bawak hasil-hasil IKS negeri Ganung neh..
apepon, sila berdoa aku dapat keje ngan mat terap tu..boley la aku menggedik gi keje..awwww

Cik Faridah Huda said...

x pe la..at least ko dah tibai pakai t-shirt CK time pulang ke dungun..nampak sangat x dan nak basuh...hahahhaha

dah..aku dah emel dah..semua yg ade wajah ko aku dah email..baru jap td aku habes emailkan gambor...

tu la aku soh amek ko tak nak...kan banyak kali aku tanya bila nak turun KL lagi..tu soklan reverse psikologi la tu soh beli..eh tp x pe..SOGO tu kan semedang sale je...

diri ini.... said...

aku da kepupusan penaja skang neh..harap maklum... (in sedey mode sbb tgh karoke lagu sedey secara rambang kat umah)
time kasih mek sebab emel gambo.. jasamu ku kenang

Cik Faridah Huda said...

haha...aku penah berjalan serata taiping demi mencari penaja tok majalah skolah...

tp x penah cr penaja tuk dr sndr..rugikan..ilmu dah ade tp x gunakan tuk ke jln siratulmustaqim..keh..keh

diri ini.... said...

aku mmg xboley menarik napas lega tanpa penaja... kehkehkeh

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template